علت کم شدن پرتاب باد کولر گازی چیست؟
به نقل از mysmartprice.com کم شدن پرتاب باد و قدرت کولر گازی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در این دستگاه دیده می شود. بسیاری از افراد هنگام مواجه شدن با این مشکل بر این باورند که می توان با بالا بردن قدرت و سرعت کولر این مشکل را رفع نمود در حالی که این موضوع هیچ کمکی به رفع این مشکل نکرده و تنها باعث بالا رفتن مبلغ قبض برق می شود و کاهش عمر مفید کولر گازی را به همراه خواهد داشت.
عوامل گوناگونی باعث بروز این مشکل در دستگاه های کولر گازی و اسپیلت می شوند که در ادامه با برخی از این عوامل آشنا می شویم.
حتماً بخوانید:
1-عدم سرویس به موقع اولین علت کم شدن پرتاب باد کولر گازی
اولین علت کم شدن باد کولر گازی به عدم انجام سرویس های دوره ای دستگاه مربوط می شود.
قیمت کولر گازی اجنرال: سرویس و تعمیر کولر گازی، از پیش شرط های اصلی برای کارکرد بهینه و مطلوب سیستم به شمار می رود. انجام فرآیند سرویس اسپلیت دیواری، احتمال بروز مشکلات فنی دستگاه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. بر این اساس، سرویس نکردن به موقع اسپلیت منجر به ایجاد مشکلات متعددی از جمله کاهش توان برودتی و سرمایشی دستگاه می شود.
راهکار: استفاده از خدمات تعمیرکار کولر گازی از راهکارهای کاربردی و موثر در جهت رفع مشکل کاهش بار برودتی دستگاه تلقی می گردد. بهره مندی از خدمات تخصصی تکنسین های کولر گازی، ضمن جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، در افزایش طول عمر مفید سیستم تاثیر بسزایی برجای می گذارد.
2-معیوب شدن موتور فن دومین دلیل کم شدن باد کولر گازی
خرابی موتور فن را می توان دیگر علت کم شدن باد کولر گازی قلمداد نمود. الکتروموتور از اجزای حائز اهمیت در یونیت داخلی کولر گازی به شمار می رود. کارکرد بهینه این قطعه، چرخش و گردش پره های بلوور فن دستگاه را رقم می زند. در نتیجه این امر هوای مطبوع با قدرت و توان بالا در سرتاسر محیط داخلی انتشار پیدا می کند.
بروز هرگونه مشکل در موتور فن کولر گازی، کاهش بار سرمایشی و اختلال در عملکرد برودتی سیستم را به دنبال دارد.
راهکار: مهم ترین اقدام در این زمینه، اطمینان حاصل کردن از سالم بودن موتور فن کولر گازی می باشد. با توجه به تخصصی بودن این امر، مناسب که فرآیند بررسی قطعات داخلی، از جمله موتور فن دستگاه توسط تعمیرکاران باتجربه و حرفه ای انجام شود.
حتماً بخوانید:
3-بروز اشکال در بلوور فن سومین دلیل کم بودن میزان پرتاب باد کولر گازی
خرابی فن دمنده، از دیگر علل کم شدن باد کولر گازی محسوب می شود. به گردش درآوردن هوای خنک و انتقال آن به محیط داخلی، از وظایف اصلی بلوور فن اسپلیت دیواری به حساب می آید. معیوب شدن این قطعه، کاهش چشمگیر میزان پرتاب باد سیستم را به دنبال دارد. همچنین، تجمع گردوغبار بر روی تیغه های فن دمنده، می تواند کارکرد مطلوب این قطعه را با اختلال مواجه سازد.
راهکار: برای رفع این مشکل، می بایست به بلوور فن دستگاه دسترسی داشته باشد.
برای انجام این کار در ابتدا جریان برق کولر گازی را به طور کامل قطع کرده و سپس قاب تعبیه شده بر روی پنل داخلی را باز کنید.
پس از مشاهده بلوور فن، از سلامت و تمیز بودن تیغه های آن اطمینان حاصل کنید. در صورت تجمع گردوغبار بر روی پره های فن دمنده، با استفاده از یک برس کوچک یا مسواک، نسبت به رفع آلودگی های آن اقدام نمایید. این فرآیند را به آرامی انجام داده تا از آسیب وارد شدن به پره های فن جلوگیری شود.
در صورت مطمئن شدن از خرابی فن، بایستی جهت تعمیر با تعویض این قطعه، به تعمیرکاران کولر گازی مراجعه کنید.
نکته: در صورت صدمه دیدن پره های بلوور فن، ضمن بهم خوردن بالانس این قطعه، در هنگام کارکرد کولر گازی صدای بلند و آزار دهنده ای تولید خواهد شد.
4-کثیف شدن بخش اواپراتور چهارمین علت کم شدن پرتاب باد کولرگازی
در مواقعی، کثیف بودن اواپراتور دستگاه می تواند اصلی ترین علت کم شدن باد کولر گازی باشد.
ذرات معلق و گردوغبار موجود در هوا به تدریج بر سطح اجزا و قطعات یونیت داخلی اسپلیت جمع می شوند. با گذشت زمان و در پی ضخیم شدن لایه های گردوغبار موجود بر روی اواپراتور، امکان عبور جریان هوا با مشکل مواجه می گردد. در نتیجه این امر، قدرت پرتاب باد و توان سرمایشی کولر گازی کاهش چشمگیری پیدا می کند.
راهکار: بررسی بخش اواپراتور و در صورت لزوم برطرف کردن آلودگی های آن، از مناسب ترین اقدامات در جهت رفع مشکل ایجاد شده می باشد. همچنین، بررسی فیلترهای تصفیه هوا و شستشو و تعویض آنها و ارزیابی گاز مبرد دستگاه، از دیگر موارد حائز اهمیت در این زمینه به شمار می رود.
حتماً بخوانید:
5-آلوده شدن فیلتر تصفیه هوا پنجمین علت کم بودن پرتاب باد در کولر گازی
در برخی مواقع، علت کم شدن باد کولر گازی را باید در کثیفی و مسدود شدن فیلتر تصفیه هوای دستگاه جستجو نمود.
فیلتر تصفیه با انجام فرآیند فیلتراسیون، مانع از ورود گردوغبار، آلاینده ها و عوامل حساسیت زا به فضای داخلی می شود. در نتیجه این فرآیند هوای تمیز و باکیفیت و سالم در دسترس کاربر قرار می گیرد.
از طرف دیگر، تجمع ذرات گردوغبار بر روی منافذ فیلتر، موجب گرفتگی و انسداد لایه های آن و متعاقب آن، کاهش بار خنک کنندگی و قدرت پرتاب دستگاه می شود.
راهکار: بررسی منظم فیلتر تصفیه هوا، از بهترین اقدامات در جهت ارتقای توان برودتی و سرمایشی کولر گازی اسپلیت تلقی می گردد. در صورت کثیف بودن سطح فیلتر، می بایست نسبت به تمیز کردن و شستشوی آن با مواد شوینده ملایم مبادرت ورزید. همچنین، در صورت فرسودگی و مستهلک شدن، مناسب است که فیلتر هوای دستگاه را تعویض کنید.
حتماً بخوانید:
6-بروز نشتی در لوله های اسپلیت ششمین دلیل کم بودن پرتاب باد کولر گازی
بروز یا گرفتگی لوله های دستگاه را می توان دیگر علت کم شدن باد کولر گازی دانست.
وظیفه اصلی لوله های کولر گازی انتقال جریان هوای مطبوع به فضای داخلی می باشد. در صورت بروز هرگونه مشکل در لوله ها، در روند انتقال جریان هوا، اختلال ایجاد می شود. به همین جهت، علی رغم کارکرد دستگاه، جریان باد به صورت ضعیف در فضا توزیع می گردد.
راهکار: تشخیص نشتی لوله ها مستلزم برخورداری از دانش تخصصی و تجربه بالا می باشد. به همین جهت، این کار بایستی توسط تکنسین های معتبر و متخصص کولر گازی انجام گیرد. همچنین، در صورت مسدود شدن مسیر لوله ها، با تعمیر یا تعویض این قطعه می توان درصدد رفع مشکل ضعیف بودن باد کولر گازی برآمد.
7-معیوب شدن برد الکترونیکی هفتمین علت کم شدن باد کولر گازی
آخرین علت کم شدن باد کولر گازی با خرابی برد الکترونیکی سیستم مرتبط می باشد. چنانچه پس از بررسی تمام موارد مشکل دستگاه همچنان پا برجا باشد، می بایست عیب یابی برد کولر گازی در دستور کار قرار گیرد.
راهکار: در صورت اطمینان حاصل کردن از خرابی برد، می بایست تعمیر این قطعه توسط متخصص خبره کولر گازی انجام شود.
نتیجه گیری
در این مطلب به بررسی یکی از رایج ترین مشکلات کولر گازی یعنی کم شدن میزان پرتاب باد پرداختیم. دلایلی که در این مقاله به آن اشاره شد از رایج ترین دلایلی است که باعث بروز این مشکل در کولرهای گازی می شود. در صورتی که می خواهید وارد بازار کار کولر گازی شوید توصیه می کنیم از طریق شرکت در دوره و آموزش تعمیرات کولر گازی آموزشگاه فنون برق صفر تا صد نصب و تعمیرات این دستگاه را یاد بگیرید
منبع : yasirelectronics.com