آینده جهان با هوش مصنوعی (۱۳۲)؛
دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی راداری برای ردیابی زبالههای فضایی طراحی کردند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، میلیونها قطعه فلزی ریز در مدار زمین شناور هستند که میتواند خطر قابل توجهی برای فضاپیماهای عملیاتی ایجاد کند. محققان با استفاده از هوش مصنوعی تونستهاند راهی برای ردیابی قطعات این زبالههای فضایی بیابند.
در این پروژه تحقیقاتی یک سیستم راداری قدرتمند و مبتنی بر هوش مصنوعی در اروپا به نام «رادار ردیابی و تصویربرداری برای شناسایی و ردیابی اشیاء در فضا» مدلسازی شده است. این تیم به دو روش مختلف، آموزش سیستم هوش مصنوعی برای تشخیص این اشیاء را مقایسه کرد. روش اول یک سیستم تشخیص مبتنی بر الگوریتم «یولو (YOLO)» بود که میتواند اشیاء را تنها یک بار از طریق شبکه عصبی شناسایی کند و آن را بسیار سریعتر و کارآمدتر کند. ارزیابی در یک محیط شبیهسازیشده انجام شد که تصویر دقیقتری از شرایط دنیای واقعی ارائه میکرد. نتایج نشان داد که سیستم تشخیص مبتنی بر یولو از رویکردهای سنتی بهتر عمل میکند و نرخ تشخیص بالاتری دارد.
آژانسها و سازمانهای فضایی مختلف در سراسر جهان این ذرات زباله را برای کمک به کاهش خطراتی که برای فضاپیماهای عملیاتی ایجاد میکنند، ردیابی میکنند و اپراتورهای ماهوارهای از سیستمهای ردیابی زمینی برای نظارت بر زبالهها و مانور ماهوارهها در صورت لزوم برای جلوگیری از برخورد احتمالی استفاده میکنند.
بنابر این گزارش از زمان پرتاب تاریخی اسپوتنیک۱روسیه در اکتبر۱۹۵۷ تا سال ۲۰۲۳ حدود ۵۵ هزار ماهواره در فضا استقرار پیدا کردهاند که ردیابی آنها تا کنون کار دشواری بوده است.
سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که با شناسایی و ردیابی سریع اجسام غیرقابل تشخیص، مدیریت زبالههای فضایی را متحول کند و میتواند به جلوگیری از برخورد و حفظ یکپارچگی منابع فضایی حیاتی کمک کند.