“طبق مطالعه منتشر شده در ژورنال Plus One ، جغرافیا و محیط زندگی بر نوع صداهای مورد استفاده در زبانهای مختلف تأثیر می گذارد.”
به گزارش باراناخبر ، صفحه “زبانشناسی عمومی” ، در یادداشتی تحت عنوان “آیا جغرافیا بر واج های زبانی تأثیر می گذارد؟” این مطالعه می گوید: “نظریه من این بود که وجود آواها ، به ویژه در زبان های معمولی ، در ارتفاعات بیشتر دیده می شود.”
وی افزود: “من اصلاً باور نداشتم كه شواهدی از چنین نظریه ای پیدا كنم ، اما وقتی داده های اطلاعاتی را دیدم ، علاقه زیادی به نحوه انتقال این صداها داشتم.”
این محقق با استفاده از پایگاه های داده ای که بر اساس ویژگی های خاص آنها به حدود 7000 زبان طبقه بندی شده است ، محل حدود 600 زبان را از آن کل بررسی کرد.
اورت نتیجه گرفت که 92 زبان مورد مطالعه دارای حروف بیصدای گفتاری است ، صداهایی که با باز و بسته شدن همزمان حفره دهان و چانه تولید می شود (فاصله بین تارهای صوتی). این اصوات در انگلیسی وجود ندارند.
بیشتر زبانهایی که در آنها صامت های فرانسوی یافت می شوند در ارتفاعات یا نزدیک آن وجود دارد. در این مطالعه ، مرتفع یک مکان جغرافیایی است که در ارتفاع 1500 متری از سطح دریا واقع شده است.
ریشه این ویژگی زبانی ، همانطور که اورت می گوید ، این است که تولید صامت های فرانسوی در ارتفاعات آسان تر است ، زیرا در این مناطق با افزایش ارتفاع فشار هوا کاهش می یابد و فشرده سازی هوای نازک به انرژی کمتری نیاز دارد: “برخی می گویند که این فقط یک “این یک همزمانی تاریخی است که منجر به گسترش زبانهای بلند در ارتفاعات شده است.”
در عین حال ، این زبان شناس تأکید می کند که “چنین چیزی ممکن است ، اما بعید است … در واقع [در این الگوی کشفشده] “هیچ استثنایی وجود ندارد.”
البته ، در عمل یک استثنا وجود دارد. “در میان همه این مناطق ، زبان مردم یک منطقه هیچ صامت فارسی ندارد:” فلات تبت “، همانطور که چالاب اورت می گوید ، هنوز به لحاظ علمی برای تفاوت زبان این منطقه با سایر کشورهای مشابه توضیح داده نشده است.
انتهای پیام