عمومیکسب و کار برتر ایرانی

معنی و مفهوم آثار علائم و نشانه های قلعه-چاه-حوض و تل های خاکی در گنج یابی و دفینه یابی

فرق تل و قلعه خاکی در گنجیابی چیست؟ | آیا این تل ها دارای گنج و دفینه هستند؟

همانطور که از اسم آنها پیداست فرقی بین تل خاکی و قلعه خاکی وجود دارد هر دوی آنها بصورت تپه هستند که از جنس خاک می باشند، ولی تفاوت بین آنها در این است که تل های خاکی در ابعاد کوچک هستند و قلعه ها در ابعاد وسیع تر میباشد معمولا در کنار هردوی آنها جوی آب و یا چشمه ای وجود دارد ولی ساختار آنها کاملا باهم متفاوت است.

فرق تل و قلعه خاکی در گنجیابی و دفینه یابی :

  • ابعاد تل ها از ارتفاع ۵ الی ۷ متر و عرض ۱۰ متر تجاوز نمیکند.
  • ولی قلعه ها به صورت تپه ای بزرگ و کشیده ای هستند که معمولا دوتایی یا تکی در اراضی وسیع قرار دارند.
  • درب قلعه ها از بالای خود تپه در قسمت مرکزی آن است.
  • ولی تل ها از قسمت آفتاب درآمدگی یا غروب خورشید است که بصورت سنگی یکپارچه در عمق ۱ متری در زیر خاک مدفون است.
  • درب قلعه ها را معمولا با نماد سنگ آسیاب و یا چاه های عمیق در روی مرکز قلعه نمایان میکنند و چند راه خروجی دیگر که اکثر آنها راهی است که به تله ختم میشود وجود دارد.

یک سری دیگر از قلعه ها راهشان از پایین قلعه در کنار نهر آب است که بصورت فرو رفتگی نمایان میشود که بعد از باز شدن درب به تونلی بزرگ راه دارد که در جلوتر به دو یا سه راه و اتاقک های ساروجی امتداد دارد که اکثر آنها با خاک سرند پر شده اند که برای دست یافتن به مرکز آن و یا همان اتاق سفیدخانه باید به علائمی که در مسیر راه وجود دارد دقت کرد.

تحلیل و بررسی در مورد گنج و دفینه قلعه ها :

باری که معمولا در قلعه ها وجود دارد در چند قسمت است که عبارتند از ؛

  • چاه : در گذشته یک سری از این بارها را در چاه پنهان میکردند به این روش که در زیر چاه مسیری را حفر میکردند و بعد از آن فضایی را در زیر زمین به صورت اتاقک درست میکردند که در مسیر راه تله مکانیکی کار میگذاشتند دفینه را در اتاق جاسازی میکردند و در اتاقک را با سنگی گرد مهر و موم میکردند و درب راه ورودی را که کف چاه میشد را با ساروج مسدود میکردند و برای علامت گذاری زنجیری را داخل چاه آویزان میکردند.
  • حوض : معمولا در قلعه ها حوضی را درست میکردند که از جنس ساروج بود و برای اینکه کسی به آن شک نکند در داخل آن آب ریخته و ماهی پرورش میدادند عمق موجود در این حوض ها بین ۳ الی ۴ متر است بار موجود در زیر این حوض ها معمولا مجسمه تندیس حیوانات است که از طلا و نقره ساخته شده است.
  • تل ها : این تل ها معمولا در بیرون از قلعه در شیبی به سمت دره قرار دارند متراژ کار در این تل ها زیاد است و عمق موجود در زیر این تل ها حتی به ۳۰ متر هم میرسد البته اگر بخواهید از خود تل شروع به کار کنید ولی در اصل مسیر اصلی دسترسی به دفینه در شیب و دو پله بالاتر از رودخانه ای است که در شیب قرار دارد و با سنگ بزرگی در آن مسدود گشته است در مسیر مسدود شده معمولا دو تله وجود دارد.

تل های خاکی در گنج یابی

باری که معمولا در قلعه ها وجود دارد در چند قسمت است که ۱- چاه : در گذشته یک سری از این بارها را در چاه پنهان میکردند به این روش که در زیر چاه مسیری را حفر میکردند و بعد از آن فضایی را در زیر زمین به صورت اتاقک درست می کردند که در مسیر راه تله میکانیکی کار می گذاشتند ( تل های خاکی در گنج یابی ) , دفینه را در اتاق جاسازی میکردند و در اتاقک را با سنگی گرد مهرو موم میکردند و درب راه ورودی را که کف چاه می شد را با ساروج مسدود میکردند و برای علامت گذاری زنجیری را داخل چاه آویزان میکردند .

حوض : معمولا در قلعه ها حوضی را درست میکردند که از جنس ساروج بود و برای اینکه کسی به آن شک نکند در داخل آن آب ریخته و ماهی پرورش می دادند . عمق موجود در این حوض ها بین ۳ الی ۴ متر است . بار موجود در زیر این حوض ها معمولا مجسمه تندیس حیوانات است که از طلا و نقره ساخته شده است .

تل هل : این تل ها معمولا در بیرون از قلعه در شیبی به سمت دره قرار دارند متراژ کار در این تل ها زیاد است و عمق موجود در زیر این تل ها حتی به ۳۰ متر هم می رسد البته اگر بخواهید از خود تل شروع به کار کنید . ولی در اصل مسیر اصلی دسترسی به دفینه در شیب و دو پله بالاتر از رودخانه ای است که در شیب قرار دارد و با سنگ بزرگی در آن مسدود گشته است. در مسیر مسدود شده معمولا دو تله وجود دارد.

ابعاد و اندازه تل خاکی و قلعه خاکی در گنج یابی :

ابعاد تل ها از ارتفاع 5 الی 7 متر و عرض 10 متر تجاوز نمیکند ولی قلعه ها به صورت تپه ای بزرگ و کشیده ای هستند که معمولا دوتایی یا تکی در اراضی وسیع قرار دارند درب قلعه ها از بالای خود تپه در قسمت مرکزی آن است ولی تل ها از قسمت آفتاب درآمدگی یا غروب خورشید است که به صورت سنگی یکپارچه در عمق 1 متری در زیر خاک مدفون است.

درب قلعه ها را معمولا با نماد سنگ آسیاب و یا چاه های عمیق در روی مرکز قلعه نمایان میکنند و چند راه خروجی دیگر که اکثر آنها راهی است که به تله ختم میشود وجود دارد یک سری دیگر از قلعه ها راهشان از پایین قلعه در کنار نهر آب است که به صورت فرورفتگی نمایان میشود که بعد از باز شدن درب به تونلی بزرگ راه دارد که در جلوتر به دو راه یا سه راه و اتاقک های ساروجی امتداد دارد که اکثر آنها با خاک سرند پر شده اند که برای دست یافتن به مرکز آن و یا همان اتاق سفید خانه باید به علائمی که در مسیر راه وجود دارد دقت کرد.

مفهوم تومولوس ها در گنجیابی و دفینه یابی (تل خاکی)

تومولوس ها در گنجیابی یکی از مهمترین جاها برای دفن گنج و دفینه میباشند ما در اینجا به شرح و توضیح ساختار داخلی تومولوس ها و تپه های باستانی خواهیم پرداخت دفن کنندگان بیرون و اطراف نزدیک این محل ها خیلی مهم هستند نه تنها دفن کنندگان گنج، بلکه سازندگان تل خاکی هم بسیار مهم هستند. تومولوس ها در گنجیابی تقریبا از اتاق های زیر تشکیل گردیده اند :

    راهرو  یا دالان یا تونل ورودی

    اتاق تقسیم یا اتاق مرکزی

    اتاق تدفین

معنی و مفهوم تومولوس ها در دفینه یابی چیست؟

چیز دیگری را هم که جستجو گران گنج باید بدانند این است که نه در دوره ای که تومولوس ها ساخته شدند بلکه سالها بعد از آن ساکنین منطقه برای دفن کردن طلا و پول های خود به طور یقین با توجه به آن حرکت میکرده اند در اطراف تومولوس ها معمولا درختانی با عمر دراز همچون بلوط و عرعر وجود دارند یا در همان منطقه یک رود روان و یا تپه طبیعی که بتوان از آن به عنوان نقطه ثابت استفاده کرد وجود دارد در چنین اراضی، افراد با اراده به فن طلا و پول به دنبال تشکیل سه ضلعي خود میگردند و مسافت را نیز اکثرا با قدم محاسبه میکنند.

چنانچه نقشه و چیزی شبیه آن در دست نباشد در اطراف تل خاکی ها از این نظر باید بررسی شده و مناطق مذکور خارج از شک و شبهه نباشند امروزه نیز اگر انسانها به جای خراب کردن تل خاکی ها (تپه های دست ساز) سعی در جستجوی اطراف آنها بکنند، کاری بدون ریسک و دردسر را انجام داده اند چنین فعالیتی هایی با مجوز نیز قابل انجام بوده و به آثار تاریخی مان نیز صدمه نمی زند.

مراحل تشخیص تومولوسها در دفینه یابی و محل قرارگیری آنها :

برای تشخیص تومولوس در گنجیابی راههای مختلفی وجود دارد و لازم به ذکر است که بدانید تومولوسها اتاقهای دفن پادشاه و خانواده سلطنتی ساخته شده روی زمین هستند که داخل این اتاق های دفن وسایل متفرقه و هدایای با ارزش قرار داده میشد سپس مقبره های مصنوعی تپه ای ساخته شده از خاک یا سنگها روی هم انباشته و این مقبره ها توسط معماران ساخته شده اند که می توانید با استفاده دستگاه فلزیاب انواع هدایای باارزش را زیر تومولوس های ساخته شده طبیعی بدست آورید.

  • راهرو یا دالان یا تونل ورودی
  • مستقیم یا اتاق مرکزی
  • اتاق تدفین (که در آن مراسمات خاص آئینی مذهبی و تدفین انجام میشده است)
  • دیگری اتاق مقبره (اتاقی که شخص فوت شده در آن قرار داده میشد)
  • اتاق هدایا (در برخی از تومولوسها هدایای شخص در کنار وی قرار میگرفت و در برخی اتاقها مقبره خالی از ثروت میباشد)
  • و ….

منبع: گروه فلزیاب ای دی اس

دکمه بازگشت به بالا