عمومیکسب و کار برتر ایرانی

طریقه کاشت درخت گردو

نحوه کاشت درخت گردو: (بهترین روش کاشت + بهترین زمان)

درخت گردو؛ ازجمله درختانی است که به دلیل داشتن مغز گردویی مفید برای بدن، پوست و مو و نیز دارا بودن چوب فوق ‌العاده آن بسیار پرطرفدار است. نهال گردو دارای نژاد هایی مختلفی است که در زمان کاشت نهال گردو؛ بهتر است به فاکتورهایی ازجمله مطابقت وضعیت آب و هوایی منطقه کاشت با نوع نهال، سالم و بدون آفت بودن نهال‌های انتخاب‌شده و … توجه زیادی شود.

ولی در عین‌ حال همه نژاد ها در مورد نحوه کاشت درخت گردو؛ و مراقبت ‌های بعد از آن مشابه می‌باشند و می‌توان این موارد را برای همه آن‌ها تعمیم داد. در زمان کاشت باید به نوع خاک، میزان آبیاری، نحوه هرس کردن و نیز مهم‌تر از همه فاصله بین کاشت درختان گردو، دقت زیادی شود. زیرا گردو؛ مانع رشد درختان دیگر در اطراف خود می‌شود و فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کند.

بهترین زمان کاشت نهال گردو چه فصولی هست؟

بین اواخر فصل پاییز تا اوایل بهار، به علت شرایط خوب خاک و آب ‌و هوا، می‌تواند زمان مناسبی برای کاشت نهال گردو، باشد. ولی از آن جایی‌که نهال به سرما حساسیت دارد، سعی کنید در زمستان از کاشت seedlings، خودداری نمایید. نهال‌ ها را نیز بلافاصله قبل از اینکه جوانه بزنند، باید در خاک مناسب و مساعد کاشت.

انواع روش کاشت درخت گردو:

اکنون اجازه دهید که بحث را اندکی تخصصی‌تر کنیم و وارد مقوله کاشت نهال گردو روند شویم. به‌ صورت تخخصی ، کاشت درختان گردو، می‌تواند از دو روش زیر انجام بپذیرد:

·         تهیه بذر و کاشت آن:

در این صورت شما باید بذر گردو مناسب و باکیفیت خریداری کنید، آن را عموما در یک ظرف اب به مدت 72 ساعت تا 1 هفته قرار داده و پس ریشه زدن در ظرف کوچک خاک قرار داده و سپس در خاک باغ بکارید. منتظر شوید تا به اندازه کافی رشد کرده و سپس به محل اصلی کاشت، منتقل کنید. البته این روش چون پردردسر است، چندان توصیه نمی‌شود.

·         تهیه نهال و کاشت آن:

راحت‌ ترین روش برای کاشت درختان گردو است و تنها کافی است که با مراجعه به نهالستان‌ها معتبر مانند گلرنگ نوین، نهالی  با کیفیت را خریداری نموده و سپس آماده‌ سازی زمین، آن را کاشته و مراقبت نمایید. البته باید بدانید که کاشت این درخت در باغچه نیز ممکن است، اما به دلیل محدودیت در فضا، ممکن است محصول چندانی نداشته باشد.

آب و هوای مناسب  پرورش درخت گردو:

به‌ صورت کلی، بهترین شرایط برای کاشت نهال گردو، آب و هوای سرد و کوهستانی است؛ اما نه آنقدر سرد که در حد یخبندان باشد و به آن آسیب بزند. از طرف دیگر این درخت برای اینکه بیشترین و باکیفیت‌ترین محصول را داشته باشد، باید در معرض گرما نیز باشد. بهترین دما برای کاشت درخت گردو، از -10 درجه الی 38 درجه سانتی‌گراد است. البته برخی از انواع و رقم‌های این درخت وجود دارند که در برابر سرمای‌ زمستانه، از خود مقاومت بیشتری نشان می‌دهند.

مکان مناسب کاشت درخت گردو

گردو خاک و مکان های کاملاً زهکشی شده در آفتاب کامل را ترجیح می دهد. نکته دیگر این است که خاک نه تنها در سطح خاک بلکه در عمق هم سست باشد؛ ریشه های گردو به عمق می روند و به فضای گسترش نیاز دارند. اگر درخت گردو در خاک کاملاً فشرده یا سنگی کاشته شود، هیچ کودی نمی تواند به رشد آن کمک کند. بهترین مکان برای درختان گردو مکان های آفتابی و نسبتاً سایه دار است. همچنین باید مراقب سرما زدگی درخت بود.

خاک مناسب برای کاشت درخت گردو چه مشخصاتی دارد؟

خاک یکی از مهم ‌ترین و مؤثر ترین مواردی است که در تنومندی و باردهی درخت گردو؛ تأثیر فوق‌ العاده‌ای دارد. خاک می‌تواند مواد مغذی موردنیاز گیاه را تأمین کرده و کیفیت محصول را نیز ارتقا ببخشد. خاک مناسب برای کاشتن نهال گردو؛ باید بافت ماسه‌ای ریز داشته باشد تا شرایط را برای پیشروی ریشه مهیا نماید.

در مسیر رشد ریشه نباید سنگریزه و یا رسوبات شن و ماسه باشد، چون ریشه تا عمق سه متری خاک نفوذ خواهد کرد. پی هاش (ph) مناسب خاک نیز باید در حدود 6 تا 6.5 باشد تا درخت گردو، با آن سازگاری پیدا کند. برای اینکه مطمئن شوید خاک از هر نظر برای کاشت نهال گردو، آماده است، بهتر است نمونه‌ای از خاک را به آزمایشگاه برده و با توجه به کمبود مواد مهم مفید در آن، تمهیدات لازم را برای رفع آن‌ ها اتخاذ نمایید.

کود شیمیایی برای تغذیه درخت گردو

با توجه به سن درخت گردو و با در نظر گرفتن نتیجه تجزیه و تحلیل خاک  به ازای  هر اصله درخت گردو سالیانه ۱-۵/۰ کیلو ازت خالص در دو نوبت نیمی در اوایل فروردین و بقیه آن یکماه بعد و ترجیحا سولفات آمونیوم و یا اوره داده می شود . کود فسفره و ترجیحا سوپر فسفات تریپل به میزان ۷۵/۰-۵/۰ کیلو فسفات بازای هر درخت و کود پتاسه و ترجیحا سولفات پتاسیم به میزان ۱-۵/۰ کیلو پتاس بازای هر درخت در اسفند ماه و همه کودها در سایه انداز درخت داده شده و بلافاصله آبیاری شود. مقادیر کوچکتر برای نهال و مقادیر بزرگتر برای درختان بارور ذکر شده است.

کودهای میکرو برای تغذیه درخت گردو

کودهای میکرو شامل اوره،اسید بوریک و سولفات روی هر کدام به میزان ۵ در هزار در دو نوبت،یکی در پاییز بعد از برداشت میوه و قبل از ریزش برگها و دومی در اوایل بهار در زمان متورم شدن جوانه ها محلول پاشی می شود. کودهای میکرو از زمان باردهی میوه و در گردوی پیوندی از سال پنجم به بعد داده می شوند.

کوددهی موقع کاشت نهال گردو

به هیچ عنوان نباید در زمان کاشت نهال گردو از کود برای رشد آن استفاده کنید. چرا که این کار به ریشه گیاه آسیب زده و به بیماری و آفت منجر خواهد شد. حتی امکان دارد در نهایت باعث خشک شدن نهال و از بین رفتن آن شود. بهتر است در زمان کاشت فقط از اسید هیومیک استفاده کنید تا نهال خیلی زود به محیط مورد نظر عادت کرده و دچار شوک جابجایی نشود.

نحوه آبیاری نهال گردو

نحوه ابیاری نهال گردو به این صورت است که شما باید بعد از قرار گیری نهال در خاک، حدود 10 لیتر آب روی آن بریزید. سپس باید کمی صبر کنید تا آب به عمق خاک نفوذ کند و مجددا این کار را تکرار نمایید؛ یعنی باز هم 10 لیتر آب به نهال بدهید.

از زمان کاشت نهال تا 6 روز بعد برای آبیاری صبر کرده و بعد از 6 روز، نهال کاشته شده را آبیاری کنید. این کار را در دو مرحله دیگر به فاصله 6 روزه انجام دهید.

هرس کردن نهال گردو

بعد از اینکه عملیات کاشت نهال گردو به پایان رسید، موضوع هرس کردن آن مطرح می شود. شما نباید نهال گردوی تازه کاشته شده را هرس کنید؛ چرا که این کار مانع از رشد و شاخ و برگ دادن نهال می شود. بهترین زمان برای هرس کردن نهال گردو، زمانی است که حداقل یک سال از کاشت نهال گذشته باشد. همچنین بهتر است که اینکار را در فصل بهار یا تابستان انجام دهید.

سخن آخر

در این مطلب با آموزش کاشت نهال گردو همراه شما عزیزان بودیم و سعی کردیم تمام نکات لازم در این خصوص را به شما معرفی کنیم. با رعایت نکات گفته شده می توانید نهال گردوی خود را به شکل استاندارد و مناسبی در خاک بکارید و در مدت زمان کوتاهی شاهد رشد و تنومند شدن آن باشید.

به عنوان نکته پایانی، به شما توصیه می کنیم در زمان خرید، حتما یک نهال سالم و بدون آفت را خریداری کنید که دارای شناسنامه باشد. نهال مورد نظر باید حداقل 40 سانت طول داشته و روی ساقه و ریشه های آن هیچ آفتی دیده نشود. شما می توانید چنین نهالی را از مراکز معتبری همچون نهالستان تخصصی گلرنگ نوین خریداری نمایید. این نهالستان انواع نهال های گردو شناسنامه دار را با گارانتی و قیمت مناسبی در اختیار شما قرار می دهد و به ثمر رسیدن باغ شما را تضمین خواهد کرد!

دکمه بازگشت به بالا