Bug Bounty چیست و چه کمکی می تواند به شما بکند؟

برنامه‌های Bug Bounty به یک بخش حیاتی از استراتژی‌های امنیت سایبری برای سازمان‌ها در سراسر جهان تبدیل شده‌اند. با پیشرفت چشم‌انداز دیجیتال اهمیت شناسایی و اصلاح آسیب‌پذیری‌ها قبل از اینکه توسط بازیگران مخرب مورد سوءاستفاده قرار گیرند بیشتر از همیشه احساس می‌شود.

بر اساس آمار صنعت Bug Bounty بازار Bug Bounty در سال 2020 به ارزش 223.1 میلیون دلار بود که تا سال 2027 به 5,465.5 میلیون دلار خواهد رسید. ظهور هوش مصنوعی و رایج شدن امنیت سایبری به شکل‌گیری صنعت Bug Bounty ادامه خواهد داد همچنین اهمیت روزافزون شفافیت در افشای آسیب‌پذیری‌ها نیز تاثیرگذار خواهد بود.”

فهم انتخاب‌های مهم

زمانی که سازمان‌ها به دنبال استفاده از خدمات Bug Bounty هستند با برخی انتخاب‌های مهم روبرو می‌شوند. در حالی که برنامه‌های سنتی Bug Bounty همچنان محبوب هستند گزینه‌های جدید ممکن است در واقع برای بیشتر کسب‌وکارها یک گزینه بهتر فراهم کنند.

این بلاگ به بررسی این می‌پردازد که برنامه‌های Bug Bounty چیستند چگونه کار می‌کنند مزایایی که ارائه می‌دهند و چگونه سازمان‌ها می‌توانند آنها را در استراتژی‌های امنیت سایبری خود ادغام کنند. همچنین به این موضوع پرداخته می‌شود که چگونه رویکرد منحصر به فرد Inspectiv ممکن است جایگزینی بهتر از سایر گزینه‌ها باشد. چه شما تازه با Bug Bounty آشنا شده‌اید یا به دنبال تقویت برنامه موجود خود هستید از دیدگاه‌های ارزشمندی در دنیای هک اخلاقی و افشای آسیب‌پذیری‌ها بهره‌مند خواهید شد.

چگونه برنامه‌های Bug Bounty کار می‌کنند

عملکرد برنامه‌های Bug Bounty عمدتاً بر پایه همکاری افراد با ذهنیت امنیت سایبری است که برای پیدا کردن و گزارش آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزاری تشویق به دریافت جوایز می‌شوند. شرکت‌ها یا سازمان‌ها معمولاً یک برنامه Bug Bounty راه‌اندازی می‌کنند و قوانین دامنه و جوایز برای شناسایی هر نوع باگ را تعیین می‌کنند.

سپس شرکت‌کنندگان که به آنها شکارچیان Bug Bounty گفته می‌شود از مهارت‌های امنیت سایبری خود برای پیدا کردن و گزارش باگ‌های نرم‌افزاری در دامنه تعریف‌شده برنامه استفاده می‌کنند. پس از تأیید یک باگ گزارش‌شده سازمان به شکارچی Bug Bounty بر اساس شدت و تأثیر بالقوه آسیب‌پذیری کشف‌شده پاداش می‌دهد.

نقش شکارچیان Bug Bounty

شکارچیان Bug Bounty قهرمانان و شخصیت‌های اصلی این ابتکار امنیت سایبری هستند. تخصص عمیق آنها در زمینه امنیت وب امنیت برنامه‌ها امنیت زیرساخت‌ها و سایر حوزه‌ها این امکان را به آنها می‌دهد که آسیب‌پذیری‌های امنیتی در سیستم‌های هدف را شناسایی کنند که ممکن است در غیر این صورت نادیده گرفته شوند. شکارچیان Bounty در واقع به عنوان هکرهای اخلاقی عمل می‌کنند و از مهارت‌های خود برای بهبود امنیت استفاده می‌کنند نه برای بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌ها. هدف آنها با هدف سازمان همسو است—ایجاد یک محیط دیجیتال امن‌تر.

روش‌های پرداخت سنتی در مقابل مدل هزینه ثابت Inspectiv

یکی از معایب برنامه‌های سنتی Bug Bounty عدم قطعیت هزینه است. این برنامه‌ها به ساختار پرداختی پرخطر متکی هستند که به شدت آسیب‌پذیری‌ها بستگی دارد. به همین دلیل آنها اغلب با عدم پیش‌بینی پرداختی‌های محققان و خطر تمام شدن منابع مالی مواجه هستند. درخواست‌های بودجه مداوم همچنین می‌تواند منجر به اختلافات داخلی و نگرانی‌ها شود.

از سوی دیگر مدل قیمت‌گذاری Inspectiv رویکرد بودجه‌بندی قابل پیش‌بینی‌تری را با Bug Bounty as a Service ارائه می‌دهد. این مدل پرداخت‌ها را از شدت آسیب‌پذیری جدا می‌کند و پرداخت‌های ثابت برای هر باگ کشف‌شده ارائه می‌دهد. این مدل هم برای سازمان‌ها که می‌توانند برنامه‌های خود را به طور مؤثر بودجه‌بندی کنند و هم برای شکارچیان باگ که جوایز ثابت دریافت می‌کنند سودمند است.

مزایای برنامه‌های Bug Bounty

برنامه‌های Bug Bounty فقط در یافتن آسیب‌پذیری‌ها خلاصه نمی‌شوند؛ آنها مزایای دیگری نیز برای سازمان‌هایی که از آنها استفاده می‌کنند دارند. برخی از این مزایا عبارتند از:

آزمایش امنیتی مستمر و پیشرفته

بر خلاف ممیزی‌های امنیتی استاندارد یا آزمایش‌های نفوذ برنامه‌های Bug Bounty شناسایی آسیب‌پذیری‌های مداوم را ارائه می‌دهند. این برنامه‌ها جامعه‌ای از هکرهای ماهر را درگیر می‌کنند که به طور مداوم نرم‌افزار را برای یافتن شکاف‌های احتمالی بررسی می‌کنند. این رویکرد ارزیابی مداوم اطمینان می‌دهد که آسیب‌پذیری‌ها به موقع شناسایی و اصلاح شوند و امنیت بالاتری برای سیستم‌های سازمان فراهم می‌آورد.

شناسایی آسیب‌پذیری با هزینه کم

استفاده از برنامه Bug Bounty می‌تواند هزینه شناسایی آسیب‌پذیری‌ها را به طور چشمگیری کاهش دهد. به جای تأمین هزینه تیم‌های آزمایش داخلی گسترده یا صرف هزینه‌های زیاد برای ممیزی‌های امنیتی سازمان‌ها می‌توانند از یک شبکه وسیع از محققان مستقل بهره‌مند شوند. در نتیجه شرکت‌ها تنها زمانی پرداخت می‌کنند که یک آسیب‌پذیری امنیتی معتبر کشف شود که این باعث می‌شود Bug Bounty یک راه‌حل مقرون به صرفه برای شناسایی آسیب‌پذیری‌ها باشد. پرداخت‌ها بسته به اندازه آسیب‌پذیری پیدا شده از کوچک تا بزرگ متغیر است. توصیه می‌شود که مقدار قابل توجهی بودجه برای این منظور اختصاص داده شود به دلیل تغییرات هزینه‌ها.

دسترسی به استعدادهای برتر محققان امنیتی

با اجرای برنامه Bug Bounty سازمان‌ها این امکان را دارند که از جامعه‌ای از محققان امنیتی ماهر در سراسر جهان بهره‌مند شوند. این محققان مهارت‌ها تخصص‌ها و دیدگاه‌های متنوعی را برای شکار باگ‌ها به ارمغان می‌آورند که می‌تواند منجر به شناسایی و کاهش بهتر خطرات امنیتی شود.

ایجاد اعتماد مشتری به وضعیت امنیتی شما

داشتن یک برنامه Bug Bounty نشان می‌دهد که سازمان امنیت سایبری را در اولویت قرار داده است. این نشان می‌دهد که شما به طور پیشگیرانه به شناسایی و اصلاح آسیب‌پذیری‌ها می‌پردازید. این می‌تواند اعتماد مصرف‌کننده به وضعیت امنیتی سازمان را افزایش دهد و به تقویت شهرت آن در بازار کمک کند.

ادغام برنامه‌های Bug Bounty در استراتژی امنیت سایبری شما

اجرای یک برنامه Bug Bounty موفق نیازمند یک استراتژی آگاهانه است. تعریف دقیق دامنه برنامه برقراری ارتباط مؤثر با شکارچیان Bug Bounty و اطمینان از زمان پاسخ‌دهی سریع برای تأیید و پرداخت پاداش‌ها نکات بسیار مهمی هستند. همچنین حفظ شفافیت و نگه‌داشتن کانال‌های ارتباطی باز با محققان می‌تواند به ایجاد یک رابطه سالم کمک کرده و مشارکت بیشتر را تشویق کند.

ملاحظات برای سازمان‌ها

سازمان‌هایی که به دنبال اجرای یک برنامه Bug Bounty هستند باید بلوغ امنیتی تخصیص بودجه برای برنامه و نوع آسیب‌پذیری‌هایی که می‌خواهند هدف قرار دهند را در نظر بگیرند. همچنین داشتن یک تیم اختصاصی برای مدیریت برنامه و رسیدگی به آسیب‌پذیری‌های گزارش‌شده به‌طور مؤثر بسیار مهم است.

چالش برای سازمان‌ها حتی برای سازمان‌های بزرگ پیدا کردن منابع مالی و استعدادهای لازم برای حمایت از این تلاش است. از نظر مالی برنامه‌های سنتی Bug Bounty اغلب به تأمین مالی از پیش‌پرداخت (escrow) نیاز دارند تا اطمینان حاصل شود که محققان بابت تلاش‌هایشان پرداخت می‌شوند. اما همانطور که محققان کار می‌کنند این منابع باید به‌طور مداوم تأمین شوند که این باعث افزایش کار برای بخش‌های مالی و عملیات می‌شود.

این برنامه‌ها همچنین ممکن است اعضای تیم را با یافته‌های بی‌کیفیت زیاد تحت فشار قرار دهند که همگی باید مدیریت و پیگیری شوند. محققان امنیتی معمولاً به دنبال پیدا کردن مشکلات هستند نه راه‌حل‌ها بنابراین این وظیفه IT و تیم‌های امنیتی است که آنها را کاهش دهند.

برنامه‌های Bug Bounty داخلی در مقابل برنامه‌های Bug Bounty مبتنی بر پلتفرم

مقایسه برنامه‌های Bug Bounty داخلی با برنامه‌های مبتنی بر پلتفرم هرکدام مزایای خود را دارند. برنامه‌های داخلی کنترل بیشتری بر فرآیند می‌دهند. شما می‌توانید برنامه را مطابق با نیازهای خاص خود تنظیم کرده و روابط خود را مستقیماً با شکارچیان باگ مدیریت کنید. با این حال این کار ممکن است منابع بیشتری را مصرف کند و نیاز به سطح بالاتری از تخصص داشته باشد.

از طرف دیگر برنامه‌های Bug Bounty مبتنی بر پلتفرم زیرساخت‌های قدرتمند یک استخر وسیع از محققان و خدمات پشتیبانی گسترده ارائه می‌دهند. آنها بخش عمده‌ای از بار عملیاتی را بر عهده می‌گیرند و به سازمان شما این امکان را می‌دهند که بر رفع آسیب‌پذیری‌های گزارش‌شده تمرکز کند.

مدیریت برنامه Bug Bounty

قبل از اجرای برنامه Bug Bounty بهتر است یاد بگیرید چگونه یکی را مدیریت کنید.

تنظیم دامنه و جوایز

تعریف دقیق دامنه در مدیریت برنامه Bug Bounty بسیار مهم است. این امر به محققان Bug Bounty کمک می‌کند تا درباره نواحی برنامه که باید بر روی آنها تمرکز کنند شفافیت داشته باشند. سازمان‌ها همچنین باید ساختار پاداش را تعیین کنند که می‌تواند بسته به شدت باگ کشف‌شده متغیر باشد. با این حال مهم است که جوایز رقابتی نگه داشته شوند تا محققان ماهر جذب و تشویق شوند.

مدیریت آسیب‌پذیری‌های گزارش‌شده

پس از گزارش باگ‌ها سازمان‌ها باید آنها را به‌سرعت تأیید کنند. در صورت تأیید باگ‌ها باید هرچه سریع‌تر اصلاح شوند تا از بهره‌برداری احتمالی جلوگیری شود. این کار نیازمند یک تلاش هماهنگ از تیم امنیتی سازمان است که باید با تیم‌های امنیت و انطباق همکاری کند تا اطمینان حاصل شود که خطاها اصلاح شده و فرآیند مستند می‌شود.

یک جایگزین هوشمندانه

Inspectiv به سازمان‌ها کمک می‌کند تا زمان صرف‌شده برای مدیریت برنامه‌های Bug Bounty و یافته‌های آنها را کاهش دهند. ما با تیم‌ها همکاری می‌کنیم تا محیط نرم‌افزاری آنها را بهتر درک کنیم. این اطمینان می‌دهد که همیشه تخصص صحیح را برای چالش‌ها به ارمغان می‌آوریم از جمله مهارت‌های ابری و دیگر مهارت‌های پیشرفته نرم‌افزاری که نمی‌توان همیشه از روش‌های سنتی پیدا کرد.

این به این معنی است که شما نه تنها یافته‌های با کیفیت بالاتری در سراسر کل نرم‌افزار خود خواهید داشت بلکه زمان کمتری را صرف کاهش آسیب‌پذیری‌ها خواهید کرد. هر یافته همراه با یک ویدئو است که می‌تواند مستقیماً به یک توسعه‌دهنده یا مهندس ارسال شود و به آنها دانش لازم برای کاهش مشکل بدون نیاز به مداخله زیاد از طرف IT یا امنیت را می‌دهد. Inspectiv همچنین مدیریت پرداخت‌ها پس از یافته‌ها را انجام می‌دهد که خود یک وظیفه زمان‌بر است.

ترندهای آینده در برنامه‌های Bug Bounty

برنامه‌های Bug Bounty در حال تکامل هستند زیرا تهدیدات سایبری روز به روز پیچیده‌تر می‌شوند. همانطور که آمار صنعت Bug Bounty می‌گوید “وب‌سایت‌ها بیشترین حملات را متحمل می‌شوند؛ [به همین دلیل] گزارش‌ها از سال 2021 به میزان 151% افزایش یافته‌اند… شرکت‌های بیشتری به سوی برنامه‌های Bug [Bounty] برای امنیت کلی خود می‌روند.”

پذیرش بیشتر برنامه‌های Bug Bounty توسط شرکت‌ها در سال‌های اخیر

برنامه‌های Bug Bounty تنها به غول‌های فناوری محدود نمی‌شوند. بسیاری از کسب‌وکارها در صنایع مختلف در حال راه‌اندازی این ابتکارات هستند که نشان‌دهنده اهمیت روزافزون این برنامه‌ها در چشم‌انداز امنیت سایبری است. در سال 2023 دیدیم که گوگل برنامه خود را برای پوشش مسائل امنیتی هوش مصنوعی مولد گسترش داد Swisstronik جوایزی تا سقف 31,000 دلار برای هر باگ شناسایی‌شده ارائه داد و SquareX شکارچیان باگ را برای ارزیابی امنیت محصول امنیت سایبری مبتنی بر مرورگر خود از طریق آزمایش‌های هک به کار گرفت. حتی شرکت‌های امنیت سایبری مانند Malwarebytes نیز وارد این میدان شده‌اند و برنامه‌ای ارائه می‌دهند که جوایزی از 50 دلار تا 2,000 دلار برای گزارش‌های معتبر باگ ارائه می‌دهند.

تأثیر بالقوه بر چشم‌انداز امنیت سایبری

با پذیرش بیشتر برنامه‌های Bug Bounty توسط سازمان‌ها احتمالاً شاهد تغییرات قابل توجهی در چشم‌انداز امنیت سایبری خواهیم بود. این برنامه‌ها می‌توانند راه را برای افشای آسیب‌پذیری مسئولانه‌تر امنیت بهتر محصولات دیجیتال و کاهش تهدیدات سایبری هموار کنند. اما این همه به کمک بیشتری از محققان امنیتی نیاز دارد.

Bug Bounty as a Service (BBaaS) تکامل طبیعی این نیاز است. سازمان‌ها نیاز به دسترسی به مجموعه‌های مهارتی گسترده‌تر خواهند داشت از جمله متخصصانی که به طور خاص بر روی شناسایی و درک تهدیدات نوظهور تمرکز دارند. در عین حال آنها باید بودجه خود را به دقت حفظ کنند به‌ویژه سازمان‌های کوچک‌تر.

BBaaS تعادل ایده‌آل بین اقتصاد و کارایی را فراهم می‌کند. مانند تمام خدمات “به عنوان سرویس BBaaS هزینه‌ها را کاهش می‌دهد اطمینان حاصل می‌کند که همیشه منابع مورد نیاز خود را در زمان نیاز دارید و ساعات مدیریت کل فرآیند را کاهش می‌دهد به‌ویژه زمانی که می‌توانید یافته‌ها را در سیستم‌های خود ادغام کنید.

شروع یک برنامه Bug Bounty برای کسب‌وکار شما

برنامه‌های Bug Bounty به طور فزاینده‌ای به یک عنصر ضروری در اکوسیستم امنیت سایبری تبدیل شده‌اند. با انگیزه دادن به محققان ماهر برای پیدا کردن و گزارش آسیب‌پذیری‌ها آنها به سازمان‌ها این امکان را می‌دهند تا وضعیت امنیتی خود را به طور قابل توجهی تقویت کنند.

سازمان‌هایی که هنوز این رویکرد را در نظر نگرفته‌اند باید تفکر کنند که چگونه یک برنامه Bug Bounty می‌تواند استراتژی امنیت سایبری آنها را تقویت کند. با توجه به افزایش مداوم تهدیدات سایبری هیچ زمان بهتری از حالا برای شروع یک برنامه Bug Bounty وجود ندارد. وقتی که با آزمایش نفوذ منظم ترکیب شود دفاع‌های اصلی در سراسر چرخه‌ حیات توسعه شما را فراهم می‌کند.

اما برنامه‌های Bug Bounty کار زیادی می‌طلبند. شما باید یک سازوکار تأمین مالی بسازید یک پلتفرم برای مدیریت گزارش‌ها پیدا کنید و نحوه دستیابی به شبکه درست از محققان را مشخص کنید. هنگامی که برنامه شروع می‌شود شما باید کارکنانی را برای مدیریت جریان یافته‌ها سوالات پرداخت‌ها و همه چیزهای دیگر اختصاص دهید علاوه بر اینکه باید تخصص‌های خاص را زمانی که نیاز است پیدا کنید.

برای سازمان‌هایی که نمی‌توانند یک برنامه را در داخل اجرا کنند زمان آن رسیده است که به گزینه‌های تأمین‌کننده فکر کنند. ارائه‌دهندگان BBaaS بهترین ویژگی‌های برنامه‌های Bug Bounty سنتی را با مدل هزینه‌ای که به رهبران شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری می‌دهد ترکیب می‌کنند. آنها همچنین به تیم‌های IT و امنیت قدرت می‌دهند زمان آنها را در کاهش آسیب‌پذیری‌ها و مدیریت خود برنامه صرفه‌جویی می‌کنند. به همین دلیل سازمان‌ها به راه‌حل Inspectiv اعتماد می‌کنند: پوشش آسیب‌پذیری‌های عمیق‌تر که زمان و هزینه کمتری برای تحقق آن لازم است.

دکمه بازگشت به بالا