دیروز تصویری در فضای مجازی از دیدار کوتاه مسعود پزشکیان رئیس جمهور و سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس دولت امارات در حاشیه اجلاس بریکس در شهر قازان روسیه منتشر شد که تأمل برانگیز و معنادار بود.
به گزارش باراناخبر حسام رضایی در یادداشتی نوشت: دیروز تصویری در فضای مجازی از دیدار کوتاه مسعود پزشکیان رئیس جمهور و سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس دولت امارات در حاشیه اجلاس بریکس در شهر قازان روسیه منتشر شد که تأمل برانگیز و معنادار بود. پس از بیانیه ادعایی اخیر اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه گانه ایرانی طبیعی بود که دیدار سران ایران و امارات بازتاب مضاعفی به خود بگیرد.
این هم قابی و هم نشینی را در واقع می توان شالوده تمام فلسفه سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست که تمام قد می کوشد با همسایگان از در مفاهمه و مباحثه وارد شود و اختلافات احتمالی را مطابق حسن هم جواری و منافع مشترک حل وفصل کند. پس از آن که اروپایی ها سعی داشتند از نمد «بازی سیاسی با جزایر ایرانی» برای خود کلاهی ببافند و در آشوب کنونی منطقه در زمین تهران و پایتخت های حاشیه خلیج فارس بذر اختلاف بکارند و صدالبته با این ترفند ایران را به زاویه انزوا سوق بدهند نشست دیروز پزشکیان و عراقچی با سران امارات نشانگر آن بود که ایران به هیچ صورت در پی تنش با همسایگانش نیست و اجازه هم نمی دهد بازیگران فرامنطقه ای برای مناسبات منطقه تعیین تکلیف کنند.البته هم نشینی با همسایگان به هیچ وجه به معنای اعراض و انصراف از عقلانیت انقلابی معطوف به دفاع بدون مماشات از منافع ملی آن طور که حداکثر امتیاز را برای مردم ایران در پی داشته باشد نیست. چنانچه دیروز نیز پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری در بخشی از توضیح خود درباره دیدار پزشکیان و عراقچی با رئیس دولت امارات به نقل از وزیر امور خارجه نوشت: «در این دیدارها برخی اختلاف نظرها فی مابین دو کشور نیز مورد بحث قرار گرفته است. به طور طبیعی ما هیچ فرصتی را برای تبیین و دفاع قاطعانه از مواضع و منافع جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مسأله جزایر سه گانه ایرانی از دست نمی دهیم.»
بنابراین جمهوری اسلامی ایران که سودای وحدت جهان اسلام را در سر دارد در عین حال که به همسایگان مسلمانش به چشم دوست و برادر می نگرد تعارفی نیز در تأمین و پیشبرد منافعش بر اساس احترام متقابل ندارد.اروپا و کارفرمای آن یعنی آمریکا برای نجات رژیم موقتی صهیونیستی از باتلاق غزه و جنوب لبنان اما خیال دیگری دارند. آنها خروج صهیونیست ها از بحران را در آینه تشدید و تعمیق موارد اختلافی در روابط ایران و همسایگان می بینند و مترصد فتنه انگیزی با هدف رهایی تل آویو از وضعیت بغرنج خودساخته در اراضی اشغالی هستند.با توجه به این واقعیت آشکار کشورهای منطقه باید در امر سیاست ورزی مراقبت بیشتری مبذول بدارند و بازیچه بازیگردانی کشورهای توطئه گر غربی نشوند. در غیر این صورت ایران نیز رفتارش را هم راستا با منطق حاکم بر رفتار ایشان تنظیم می کند و برای تأمین منافع خود بهره گیری از تمامی ابزارهای قدرت سخت و البته قدرت نرم را در دستور کار قرار می دهد.
انتهای پیام