رئیس مجلس سفلی پارلمان روسیه از تصمیم کشورش برای لغو تصویب معاهده ممنوعیت جامع آزمایش هستهای به دلیل نگرش غیرمسئولانه آمریکا در قبال امنیت جهانی خبر داد.
به گزارش باراناخبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پس از درخواست چند قانونگذار و کارشناس امنیتی روس برای آنکه مسکو با هدف هشدار دادن به غرب یک بمب اتمی را آزمایش کند، در تاریخ پنجم اکتبر اعلام کرد، هنوز حاضر به گفتن اینکه روسیه باید آزمایشات هستهای را از سر بگیرد یا نگیرد نیست.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، ویاچسلاو وولودین، رئیس مجلس دومای دولتی روسیه در آستانه برگزاری جلسات مناظره و رایگیری بر سر لغو تصویب معاهده ممنوعیت جامع آزمایش هستهای در این مجلس گفت: «ما به نفع تضمین امنیت کشورمان، تصویب معاهده ممنوعیت جامع آزمایش هستهای را لغو میکنیم.»
وولودین به این موضوع اشاره کرد که هر چند روسیه این معاهده مربوط به سال ۱۹۹۶ را در سال ۲۰۰۰ تصویب کرد، واشنگتن «به دلیل نگرش غیرمسئولانه به مسائل امنیت جهانی» هنوز آن را تصویب نکرده است.
وولودین گفت: «فدراسیون روسیه همه کار برای محافظت از شهروندانش و حفظ توازن استراتژیک جهانی انجام خواهد داد.»
روسیه بعد از لغو این معاهده در وضعیتی مشابه با آمریکا همچنان به عنوان یکی از امضاکنندگان آن باقی مانده و به همکاری با سازمان مربوط به معاهده ممنوعیت آزمایشات هستهای و نظام رصد جهانی که به جهان از بابت هرگونه آزمایش هستهای هشدار میدهد، ادامه خواهد داد.
مقامهای روسیه گفتند، لغو پذیرش این معاهده به این معنی نیست که روسیه میخواهد یک بمب اتمی را آزمایش کند و هدف روسیه این است که موضعی برابر با موضع آمریکا پیدا کند. با این حال برخی کارشناسان کنترل تسلیحات نگران هستند که روسیه به سمت ازسرگیری آزمایشات هستهای گام بردارد.
روسیه از بعد از سقوط شوروی هرگز آزمایش هستهای انجام نداد. آخرین آزمایش هستهای شوروی نیز در سال ۱۹۹۰ و آخرین آزمایش آمریکا هم در سال ۱۹۹۲ رخ داد.
طبق اعلام سازمان ملل، در مدت پنج دهه از سال ۱۹۴۵ تا زمان ارائه معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هستهای در سال ۱۹۹۶، بیش از ۲۰۰۰ آزمایش هستهای اتفاق افتاد که ۱۰۳۲ مورد آن توسط ایالات متحده آمریکا و ۷۱۵ مورد آن توسط شوروی انجام شد.
از سرگیری آزمایشات هستهای توسط روسیه، آمریکا یا چین به معنی شروع یک رقابت جدید در حوزه تسلیحات هستهای بین این قدرتهای بزرگ خواهد بود که در سالهای بعد از سقوط سال ۱۹۹۱ شوروی، این آزمایشات را متوقف کردند. جنگ اوکراین باعث افزایش تنشها بین مسکو و واشنگتن به بالاترین سطح خود، از زمان بحران موشکی ۱۹۶۲ کوبا، همزمان با برنامه چین برای تقویت زرادخانه هستهای خود متناسب با وضعیتش به عنوان یک ابرقدرت نوظهور شده است.
انتهای پیام