در گفتوگو با آنا مطرح شد؛
نماینده دکتر طهرانچی در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر صِرف مطالبهگری لفظی و بیان کاستیها و کمبودها توسط تشکلها را ناکافی دانست.
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حکمی هادی دشتی عضو هیئت علمی و معاون هماهنگی و برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی را بهعنوان نماینده رئیس دانشگاه در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر منصوب کرد.
خبرنگار آنا در راستای این انتصاب گفتوگویی را با نماینده جدید رئیس دانشگاه آزاد در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر انجام داده است.
دشتی درباره اینکه وظیفه اصلی هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی چیست؟ اظهار کرد: هیئت نظارت در دانشگاهها تنها مرجع اصلی برای نظارت و حمایت از تشکلهای دانشگاهی است و در این راستا آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی فعالیت تشکلهای دانشجویی – اسلامی دانشگاهیان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده تا فعالان جریان دانشجویی و استادی براساس این قوانین فعالیت داشته باشند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر که وظیفه هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر چیست؟ عنوان کرد: بررسی اساسنامه و صلاحیت اعضای مؤسس تشکلها، اعلام موافقت اصولی و صدور پروانه برای تشکلها، صدور مجوز انجام فعالیت تشکلها، نظارت بر حسن اجرای انتخابات تشکلها، بررسى مسائلى که توسط رئیس دانشگاه در دستور کار شورا قرار میگیرد، رسیدگی به تخلفات تشکلها براساس آییننامه مربوط، رسیدگی به شکایات واصل شده از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی درباره فعالیت تشکلها، توقف یا لغو پروانه فعالیت پروانه فعالیت تشکلها و تصویب بودجه موردنیاز برنامههای تشکلها از مهمترین وظایف هیئت نظارت است.
**منظور از تشکل اسلامی چیست؟
نماینده رئیس دانشگاه آزاد در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، ترکیب هیئت نظارت مرکزی در دانشگاهها را رئیس دانشگاه (رئیس هیئت)، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و نماینده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد.
دشتی در پاسخ به این سؤال که منظور از تشکل اسلامی چیست و چه مشخصه بارزی دارد؟ توضیح داد: منظور از «تشکلهای اسلامی» هر تشکل دانشجویی یا استادی که تابع قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل میشود، است. مشخصه بارز آنها داشتن «انتخابات سالانه برای تعیین شورای مرکزی و ادارهکنندگان تشکل»، «اساسنامه مصوب که تشکل بر مبنای آن روابط خود را به سایر بخشها تنظیم میکند» و «داشتن مرام و مسلک و منش خاص فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و…» است.
وی، وظیفه اصلی نمایندگان رئیس دانشگاه در هیئتهای نظارت بر تشکل های اسلامی دانشگاهیان را سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت بر فعالیتهای تشکل عنوان کرد و گفت: نمایندگان رئیس دانشگاه در هیئتهای نظارت بر تشکل های اسلامی دانشگاهیان باید نسبت به برقراری ارتباط مستمر و منظم با تشکلها، توسعه و ارتقای فکری و بصیرتی تشکلها و شبکهسازی فعالان دانشجویی و استادی اقدام کنند.
** ضرورت فعالیت تشکلها در دانشگاه
نماینده رئیس دانشگاه در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر ضرورت فعالیت تشکلها به آنا گفت: شناسایی، بالفعلسازی و رشد ظرفیتهای دانشجویان و استادان در بستر کنش فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از مهمترین رسالتهای دانشگاه است که در این میان تشکلهای اسلامی سیاسی دانشگاهیان به عنوان حلقه واسط، نقش برجستهای دارند و میتوانند نیروهای دانشگاهی را در مسیر پیشرفت و آبادانی همهجانبه کشور سازماندهی کنند.
دشتی درباره اینکه آیا فقط مطالبهگری لفظی و بیان کاستیها و کمبودها توسط تشکلها کافی است؟ بیان کرد: خیر، قطعاً بیان راهکارهای علمی برای حل مسائل کشور با توجه به وجود نیروهای جوان با دغدغههای فرهنگی و انقلابی توسط تشکلها میتواند در این خصوص راهگشا باشد.
وی درباره بودجه تشکلها هم اضافه کرد: بودجه برنامههای مصوب در هیئت نظارت بر تشکلها از محل بودجه فرهنگی واحد دانشگاهی تأمین میشود، ضمن آنکه ادارهکل تشکلهای اسلامی دانشگاهیان علاوه بر بودجه واحدهای دانشگاهی، بودجه مشخصی را برای حمایت از فعالیتها و برنامههای تشکلهای اسلامی درنظر میگیرد.
نماینده رئیس دانشگاه در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، برنامه این هیئت برای ایجاد شور و شعف در فعالیت تشکلها را تشکیل جلسات با تشکلهای مصوب، کمک گرفتن از آنها برای ارائه برنامهها و راهکارهای مختلف در موضوعات روز و حل مسائل دانشگاه و جامعه و حمایت مادی و معنوی از انها در این دوره عنوان کرد.
دشتی درباره اینکه در مسیر جهاد تبیین که از خواستههای مقام معظم رهبری است چه باید کرد که فعالیتها ماهیت توجیه بودن به خود نگیرد؟ مطرح کرد: تشکیل جلسات هماندیشی در سطوح دانشجویی، استادان، استفاده از روشهای نوین تبلیغاتی، بیان مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب علمی، ماهیت فعالیتها را به نگاه واقعی و حل مسائل تبدیل خواهد کرد.
گفتگو از داود نصیری
انتهای پیام/