دبیر ششمین دوره جشنواره «افشای حقوق بشر آمریکایی» گفت: این دبیرخانه در پنج زمینه فعالیتهایش را سازماندهی کرده، تلاش داریم ۱۲ تیر «نشان ملی افشای حقوق بشر آمریکایی» را اهدا کنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری ششمین دوره جشنواره «افشای حقوق بشر آمریکایی» صبح امروز یکشنبه ۲۸ خرداد باحضور «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت و رئیس شورای سیاستگذاری این رویداد، «حامد فخریزاده» فرزند شهید فخریزاده و اسماعیل آجرلو دبیر این رویداد در خانه اندیشهورزان جوان برگزار شد.
** «اهدای نشان ملی افشای حقوق بشر آمریکایی»
در ابتدای این مراسم اسماعیل آجرلو دبیر این رویداد با اعلام این مسئله که دبیرخانه بینالمللی این جشنواره در سال ۹۵ ایجاد شد گفت: این دبیرخانه به شکل مستقل و کاملا مردمی تشکیل شده و به همین ترتیب هم به فعالیتهایش ادامه داده است. این دبیرخانه در پنج زمینه فعالیتهایش را سازماندهی کرده، بخش اولی که تلاش داریم در ۱۲ تیر به سرانجام برسانیم، «اهدای نشان ملی افشای حقوق بشر آمریکایی» است که دومین دوره آن امسال برگزار میشود.
وی ادامه داد: پنج زمینه اصلی برای نشان ملی طراحی کردهایم، برای فعالان در زمینه اقتصادی، برای فعالان در زمینه حقوقی، فعالان در زمینه هنری، فرهنگی و رسانهای، دسته چهارم افرادی که در دسته بینالمللی قرار دارند و پنجمین نشان هم به جوانان، موسسات و گروههای مردم نهادی که در زمینه نقض حقوق بشر ایالات متحده فعالیت میکنند تعلق میگیرد.
** ثبت طرح دعوای حقوقی برعلیه دولت ایالات متحده آمریکا
به گفته وی، بخش دوم فعالیتهای دبیرخانه عبارت است تشکیل کمیته حقوقی ویژهای برای پیگیری حقوقی رویداد ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است. این کودتا ضررهای زیادی به مردم ایران وارد کرد و دست داشتن آمریکا در آن مشخص است و امسال قرار شد دبیرخانه به عنوان یک نهاد مردمی این همت را کند و «طرح دعوای حقوقی برعلیه دولت ایالات متحده آمریکا» را ثبت کند.
دبیر این رویداد با تاکید بر اینکه در ایام ۲۸ مرداد بخشی از طرح شکایت به انجام میرسد توضیح داد: بخش سوم، فراخوان جشنواره هنری است. امسال در چهار زمینه کارتون و کاریکاتور، نماهنگ ، استندآپ کمدی و شعر طنز آثار بررسی میشود.
** «زن در آینه حقوق بشر آمریکایی» موضوع محوری فعالیتهای دبیرخانه است
وی افزود: زمینه چهارم، فراخوان علمی و پژوهشی است که سه عنوان اصلی دارد. نشست های علمی و پژوهشی فراخوان علمی و پژوهشی و حمایت از کتاب های مربوط به این حوزه. بخش پنجم نیز موضوع رسانه است و فراخوان رسانهای شامل رسانههای مکتوب، برنامههای رادیویی و تلویزیونی ، پایگاههای خبری و رسانهای هرکدام فراخوان خاص خود را دارند و آثارشان به طور جداگانه بررسی میشود.
وی ادامه داد: ۱۲ تیرماه روز ملی افشای حقوق بشر آمریکایی است، اما مراسم دوم نیز ۲۸ مرداد برگزار میشود که اختتامیه بخش دیگر رویداد است. موضوع محوری فعالیتهای دبیرخانه این دوره، «زن در آینه حقوق بشر آمریکایی» است. وضعیت زنان در نگاه حقوق بشر امریکایی محور اصلی بررسیهای ما برای این دوره است.
** برپایی ۳۱ نمایشگاه در۳۱ استان
به گفته این مقام مسئول، در سایت جشنواره، اطلاعات تکمیلی وجود دارد. امسال توجه ویژهای به بخش بینالملل داریم و تمام بخشهایی که عنوان کردیم، به صورت ملی و بینالمللی است. برنامهریزیهایی هم صورت گرفته در دو کشور از حوزه مقاومت و یکی از کشورهای آمریکای لاتین این رویداد همزمان با کشور ما برگزار شود.
آجرلو در ادامه سخنانش به بخش ملی اشاره کرد و توضیح داد: در این بخش در۳۱ استان ۳۱ نمایشگاه داریم و نشستهای فراوانی نیز در نظر گرفته شده است.
** فخریزاده: موضوع هستهای ایران، مساله امریکا نیست، استکبار جهانی با اصل نظام قدرتمند اسلامی مشکل دارد
در ادامه این مراسم حامد فخریزاده فرزند شهید فخریزاده گفت: ما وقتی به مسیر شکلگیری انقلاب اسلامی نگاه میکنیم، در کتب و تفسیر چهل حدیث حضرت امام(ره)، نوع نگاه و اندیشه ایشان را میبینیم، به فلسفه حکومت اسلامی و جریان استکبارستیزی و جریان مقابله با ظلم پی میبریم. وقتی امروز بعد از ۴ دهه این جریان را بررسی میکنیم، میبینیم که در واقع همین نوع نگاه دشمن شناسی، جزو مسائل بزرگ انقلاب است. چون مساله اصلی امریکا هیچ موقع داستان هستهای شدن ایران نبوده و استکبار جهانی با اصل نظام قدرتمند اسلامی مشکل دارد. درحالی که بزرگی این نظام روز به روز به برکت خون شهدا و به برکت نگاه ویژه حضرت ولیعصر بیشتر خواهد شد.
** بهادری جهرمی: امریکا از حقوق بشر استفاده ابزاری کرده و نگاه تبلیغی به آن دارد
این گزارش می افزاید، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره افشای حقوق بشر آمریکایی در ادامه این نشست، با تشکر از کسانی که این جشنواره خودجوش و مردمی را در طول این چند سال سرپا نگه داشتند، گفت: یکی از حرفهایترین و قویترین ابعاد حرکتی ایالات متحده که حقیقتا در این زمینه پیشتاز است و باید به صورت روزانه و ماهانه و سالیانه اهدا کرد، پیشتاز بودن در دروغگویی است. این کشور هنرمندانه مسائل را وارونه جلوه میدهد و حقایق را دروغ به تصویر میکشد. یکی از مصادیق اقدامات این کشور در این مسیر استفاده و نگاه تبلیغاتی از مفهوم حقوق بشر است. یک مفهوم زیبا، والا و معنوی که امریکایی ها از آن استفاده ابزاری کردند و مقام معظم رهبری به این حرکت لقب حقوق بشر امریکایی دادند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: کشور امریکا در طول سالیان اخیر حداقل یک جنگ در سال را یا راهاندازی کرده یا با واسطه به آن مربوط شده و همواره تلاش کرده حقایق را وارونه جلوه دهد. در طول این سالها بانیان مختلفی هم این رویداد داشته ، یکی از بانیان اصلی این تفکر هم «کانت» است، کسی که مشهور بوده به مدافع اخلاقی حقوق بشر، اما بیانات او از نژادهای مختلف آدمها را ببینید. او در وصف سیاهپوستان گفته «از سر تا پا سیاه بودن دلیل روشنی است که هرآنچه شخص میگوید ابلهانه است.» این نوع نگاه به انسانیت چگونه در ذهن ما جلوه داده میشود؟
این گزارش در حال بروز رسانی است…