به گزارش خبرگزاری باراناخبر از استان کهگیلویه و بویراحمد؛سعید جاویدبخت در گفت و گو با خبرنگاران گفت: همراه با پرسنل محیط زیست، پرسنل منابع طبیعی و سازمانهای مردم نهاد به منظور همکاری و حفظ طبیعت در این چند روزه تمام تلاشمان را کردیم.
آتش سوزی از سمت خوزستان شروع شد
جاویدبخت اظهار کرد: در اولین ساعاتی که آتش سوزی اتفاق افتاد و در شروع اطفای حریق کارکنان منابع طبیعی کهگیلویه وارد عمل شدند، این آتش سوزی در منطقه ده خلیفهای بهبهان و نزدیک مرز گچساران، به سمت حوزه استحفاظی استان خوزستان بوده است.
وی افزود: متأسفانه در اخبار عنوان کردهاند که محدودهای آتش سوزی در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، در حالی که همه چیز مشخص است و میتوانند ببینند که واقعاً در کدام منطقه آتش سوزی شروع شده است، هر چند که همه منابع طبیعی جزء ایران است، و این مرزها باعث نمیشود که تلاش و کمک نکنیم.
جاویدبخت گفت: همکاران ما همان روز آتش را خاموش کردند، و پایش شد، ولی به دلیل وزش باد و شرایط جوی شدید دوباره آتش دامنه گرفت و آتش سوزی به سمت کوه و مناطق صعب العبور کشیده شد.
بالغ بر ۱۱۰ نفر از طرف منابع طبیعی در کوه خائیز بودند
مدیرکل منابع طبیعی استان اظهار کرد: در این دو سه روز همه همکاران مجموعه منابع طبیعی، محیط زیست و همه افرادی که پاره وقت و نیمه وقت با این مجموعه همکاری داشتند، یا افرادی که از طریق فراخوان بصورت داوطلبانه حضور یافتند، بالغ بر ۱۱۰ نفر از طرف منابع طبیعی در کوه خائیز بودند.
۴ آتش سوزی همزمان با خائیز را خاموش کردیم
وی گفت: پایش این منطقه هم اکنون برعهده منابع طبیعی قرار داده شده، در حالی که روز چهارشنبه و پنجشنبه ۴ آتش سوزی همزمان گزارش شد، ولی به دلیل صعب العبور نبودن، با چند دمنده و چند نفری کار را جمع کنیم.
جاویدبخت تصریح کرد: فرمانده یگان حفاظت، جانشینایشان، بنده و معاونم و دیگر کارکنان در منطقه حضور داشتیم، همه امکاناتی که در کهگیلویه، لنده، چارؤسا، دیشموک بسیج شدند و در این چند روز هیچ کوتاهی از طرف اداره کل منابع طبیعی صورت نگرفت.
گاهی امکان حضور تجهیزات در برخی مناطق وجود ندارد
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: کمبود امکانات و نواقص قطعاً در مناطق غیرقابل دسترس و صعب العبور وجود دارد، گاهی امکان حضور تجهیزات در برخی مناطق وجود ندارد. بالگرد آبپاش آمد، ولی دما بالای ۵۰ درجه است، در زمانهای خاصی بالگرد نمیتواند حرکت کند، در برخی ساعات که باد شدید وجود دارد نمیتواند حرکت کند، اینها بخاطر طبیعت است و در دست ما نیست.
یک نفر از امدادگران آسیب دید
جاویدبخت خاطرنشان کرد: دیروز یک نفر از امدادگران آسیب دید و به همین دلیل یک گروه هلال احمر پیاده چندین ساعت وارد عمل شدند بخاطر اینکه بتوانند به فرد آسیب دیده رسیدگی کنند.
وی گفت: خواهشم این است که این موارد را ببینید، همه ما تلاش کردیم، ولی بعضی موارد دست ما نیست، باد شدید و دمای بالای هوا دست ما نیست، اینکه بالگرد شرایط بلند شدن ندارد، دست ما نیست. از همه طبیعت دوستان، سازمانهای مردم نهاد تشکر میکنم، امکاناتی که در اختیار داشتیم در اختیارشان گذاشتیم، یکی از این افراد حین فعالیت مهار آتش انگشتش شکست.
۵۸ دمنده در اختیار دهیارها است
جاویدبخت بیان کرد: حدود ۵۸ دمنده برای چنین مواردی در اختیار دهیارها قرار داده شده است، ولی باید تجهیزات بیشتر باشد، و هم فرهنگسازی شود، خیلی از آتش سوزیها از مزارع به کوه کشیده میشود.
تشکیل ۸ پرونده قضایی در رابطه با آتش سوزی مزارع
وی افزود: کشاورز نیت بدی ندارد، ولی اصلاً به این فکر نمیکند که ممکن است این آتش از کنترل خارج شود و به کوه بکشد. تاکنون برای ۸ نفر در رابطه با مزارع پرونده تشکیل شده و به دادگاه معرفی کردهایم، هیچ اغماضی نمیکنیم و هیچ گذشتی نداریم. چرا که یک درختی که سیصد سال عمر کرده، وقتی نابود میشود، چقدر پول بگذاریم تا این درخت دوباره درست شود؟ بنابراین هیچ گذشتی نخواهیم داشت.
جاویدبخت ادامه داد: در زمینههای مختلف فرهنگسازی، اجرا و کاشت درخت اقدامات زیادی کردهایم.
نیاز به استقرار بالگرد داریم؛ درخواست دادیم ولی به نتیجه ای نرسیدیم
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد درخصوص استقرار بالگرد در استان گفت: از بالاترین مقامات پیگیری کردیم، اعلام کردیم استان ما به واسطه اینکه در زاگرس دارای بالاترین پوشش جنگلی است، نیاز هست بالگرد در این استان استقرار پیدا کند، یا در استانهای همجوار استقرار پیدا کند، اما هیچ نتیجهای نگرفتیم.
وی بیان کرد: ۱۵ منطقه برای برداشت آب شناسایی و تعیین کردهایم، تمام مناطق بحرانی استان را شناسایی کردهایم ۶۶۰ هزار هکتار از مناطق استان ما بحرانی هستند، مناطقی که آتش سوزی در سنوات گذشته در آنها اتفاق افتاده و جزء مناطق صعب العبور هستند.
جاویدبخت گفت: بعضی کوهها هستند که هیچ نقطهای برای نشستن بالگرد ندارند، همین دیروز بالگرد چندین جا را ارزیابی کرد، نزدیکترین نقطهای که توانست بنشیند یک ساعت تا محل آتش سوزی فاصله داشت.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: روز گذشته بالگرد آب پاش آمد، از زاویهای وارد شد، شناسایی کرد و توانست آتش آن نقطه را خاموش کند، اما امروز هم آمد و هر چقدر گشت زد نتوانست آنطور که باید آب را بریزد، آنجایی که آب ریخته شد، این دلیل بر این نمی شود که بالگرد تلاش خود را نکرده است.
جاویدبخت گفت: خیلی مسائل دست ما نیست، در کار عملیاتی شرایط پیشبینی نشده است، ولی همه زحمت میکشند و تلاش میکنند، ما دوست داریم کار به نتیجه برسد.
انتهای پیام