هشدارهای مهم درباره شنا در مناطق مختلف رودخانه‌ها!

به گزارش باراناخبر البرز، مسعود بهنام ارزنده در گفت و گویی گفت: غرق شدگی به دنبال افتادن فرد در آب و به دلیل عدم توانایی فرد در نفس کشیدن و نرسیدن اکسیژن به اعضای حیاتی مثل قلب و مغز ایجاد می‌شود. فرد در اثر غرق شدگی ممکن است دچار مرگ مغزی یا در صورت نجات دچار فلج‌های مادام العمر شود.

وی ادامه داد: در مورد غرق شدگی نکته‌ مهم شناسایی محل‌های پرخطر برای شنا کردن است، دریاها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، سدها و استخرهای کشاورزی و حتی استخرهای استاندارد محل‌هایی هستند که شنا کردن درآن می تواند برای همه به ویژه کودکان خطرناک باشد. برخلاف تصورعموم که حتما باید محل عمیقی باشد تا غرق شدگی رخ دهد، غرق شدگی بیشتر درآب‌های کم عمق رخ می‌دهد.

بهنام ارزنده در خصوص علت بیشتر بودن آمارغرق شدگی در رودخانه‌ها اظهار کرد: بیشتر مردم برای گردش به اطراف رودخانه‌ها می‌روند در حالی که رودخانه‌ها قسمت‌های کم عمق و عمیق دارد و این ویژگی‌ها خطرآفرین است. از طرفی کودکان به دلیل بازی یا شیطنت ممکن است وارد آب شده و غرق شوند. در رودخانه‌ها چون سرعت حرکت آب بیشتر است و فرد پس از ورود به آن تعادلش را ازدست داده و داخل آب می افتد. سپس جریان آب او را با خود برده وفرد نمی‌تواند خودش را نجات دهد و دچار غرق شدگی می‌شود.

این کارشناس افزود: به خاطر اینکه بستر رودخانه‌ها، بسترهای ناهموار با سنگ‌های ریز و درشت است، ضمن اینکه فرد توسط جریان آب رودخانه جا به جا می‌شود، قطعا سر و اندام‌هایش به ناهمواری‌های کف رودخانه و سنگ‌ها برخورد کرده و فرد دچار آسیب مغزی می‌شود. فرد با این آسیب بعد از اینکه از هوش می‌رود، دچار غرق شدگی خواهد شد.

این کارشناس آموزش اورژانس درباره نجات فرد غرق شده تاکید کرد: به مردم توصیه می‌کنیم اگر فرد غرق شده‌ای را داخل آب دیدند، اگر دوره‌های آموزش غریق نجات را ندیده‌اند، به هیچ عنوان وارد آب نشده و سعی در نجات فرد نکنند. چون خودشان به قربانی دوم غرق شدگی تبدیل می‌شوند. بهترین کار این است که از وسایلی مثل چوب بلند، طناب، تیوپ یا جلیقه نجات برای کمک به فرد غرق شده استفاده کنند.

وی افزود: اگر با فرد غرق شده‌ای مواجه شدند که توانسته بودند او را از آب خارج کنند، اگر ارگان‌های امدادی حضور نداشتند حتما با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند. تا همکاران اورژانس به محل حادثه برسند، باید با توجه به توصیه‌هایی که واحد ارتباطات اورژانس به آنها می‌دهند، عملیات احیاء را روی فردی که دچار ایست تنفسی و قلبی شده است شروع کنند. با رسیدن اورژانس اقدامات پیشرفته تر نجات انجام خواهد شد.

بهنام ارزنده با اشاره به اینکه صرف گذاشتن تابلوی شنا ممنوع برای محل‌های پر خطر در استان کافی نیست گفت: موضوع مهم تعیین و جانمایی مناطق از پیش تعیین شده و استاندارد به ویژه در حاشیه رودخانه هاست تا مردم بتوانند برای تفریح با احتمال کمترین خطر به این محل‌ها بیایند. لازم است در محل‌های خطرناک و پرتردد، غریق نجات به صورت تمام وقت حضور داشته باشد تا در صورت شنا و احتمال غرق شدگی، غریق نجات برای کمک اقدام کند.

وی تاکید کرد: رودخانه‌ها به هیچ عنوان محل مناسبی برای شنا نیستند و قطعا استانداردترین محل، همین استخرهای شنا هستند که با توجه به متراژ و عمق دیده شده و حضور غریق نجات با اطمینان می‌توان در آن شنا کرد.

بهنام ارزنده درباره اقدام برخی از مردم برای گرفتن فیلم و عکس در هنگام بروز حوادث سیل و طغیان رودخانه‌ها یادآور شد: اگرچه تصویربرداری و به اشتراک گذاشتن تصاویر حوادث طبیعی، می‌تواند جالب باشد اما اقدامی خطرناک است، توصیه این است که در هنگام سیل و طغیان رودخانه‌ها اولین اقدام نجات خودشان و اطرافیانشان باشد. علاوه بر این ازدحام و تراکم جمعیت در محل حادثه باعث کندی حرکت و خلل در امر امداد رسانی می‌شود.

وی در خصوص غرق شدگی نوزادان گفت: برای نوزادان ممکن است غرق شدگی هنگام حمام کردن نوزادان رخ دهد. در اثرسهل انگاری اگر حتی برای ثانیه یا دقایقی نوزاد در وان یا لگن رها شوند ممکن است نوزاد غرق شود. از این رو به والدین توصیه می‌کنیم در هنگام حمام نوزاد خود بیشتر مراقب باشند.

کارشناس واحد آموزش اورژانس استان البرز در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه پیش بینی‌های هواشناسی امروزه دقیق‌تر شده و تغییرات آب و هوایی را قبلاً به اطلاع مردم می‌رسانند، ضروری است مردم اگر بخواهند از تفرجگاه‌ها استفاده کنند حتما وضعیت آب وهوا را بسنجند و حتی اگر خیلی اخبار هواشناسی را دنبال نمی‌کنند، ایمنی محل را مورد توجه قرار دهند. چون ممکن است هوا که در ابتدا و به ظاهر آرام است، پس از مدتی خسارت زیادی را به دنبال داشته باشد. کماکان که چنین تجربه‌ای را در سیل اخیر جاده چالوس شاهد بودیم.

۴۶

دکمه بازگشت به بالا