یکی از استادان دانشگاه تهران نگرانی جدی خود را نسبت به احتمال تغییراتی در مقطع کارشناسی ارشد رشته نمایش عروسکی مطرح کرد.
شیوا مسعودی مدیر گروه کارشناسی ارشد رشته عروسکی دانشکده هنرهای زیبا در گفتگو با باراناخبر از احتمال دو سالانه شدن آزمون مقطع کارشناسی ارشد رشته عروسکی خبر داد و این تصمیم را نگران کننده دانست.
مسعودی با اشاره به شکل گیری مقطع کارشناسی ارشد رشته عروسکی در پردیس تئاتر و موسیقی دانشکده هنرهای زیبا گفت: رشته ارشد عروسکی را سال ۸۷ تاسیس کردیم. طبعا مانند هر رشته جدیدی یکسری موانعی داشت ولی در تمام سال ها به عنوان مدیر گروه ارشد عروسکی تلاش کردم دوره پرباری بشود. به عنوان نمونه استادانی از کشورهای لهستان آلمان فرانسه آمریکا و … دعوت می کردیم که در مدت یک ترم مهمان ما باشند. به طوری که تا قبل از کرونا همه ورودی های دانشکده یک استاد بین المللی را تجربه کردند. ضمن اینکه با دعوت از استادانی مانند حسن معجونی محمد عاقبتی امیررضا کوهستانی محمد چرم شیر فرهاد مهندس پور و … این فرصت را ایجاد کردیم تا دانشجویان رشته عروسکی از حضور دیگر استادان تئاتر هم بهره مند شوند و مرز بین تئاتر و تئاتر عروسکی محو شود.
او با اشاره به کاهش تعداد متقاضیان رشته ارشد عروسکی اضافه کرد: در دو سه سال گذشته تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی در تمام رشته ها به کشورهای اروپایی آمریکایی یا کانادا مهاجرت کرده اند. بنابراین تعداد بیشتری از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور بوده اند. از سوی دیگر تعدادی دیگر از فارغ التحصیلان کارشناسی به دلیل شرایط اقتصادی و هزینه های بالای زندگی در تهران بعد از فارغ التحصیل شدن به شهرهای خود بازگشته اند و به این دو دلیل تعداد داوطلبان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد تمام رشته ها از جمله رشته عروسکی کاهش داشته است.
مسعودی ادامه داد: در جلسه ای که چندی پیش برای پذیرش دانشجویان رشته عروسکی داشتیم از سوی دانشگاه پیشنهاد شد که به دلیل کاهش تعداد داوطلبان مقطع کارشناسی ارشد این آزمون به صورت دوسالانه برگزار شود. البته پیش تر هم این پیشنهاد از طرف دانشگاه مطرح شده بود ولی ما قبلا هم مخالفت کردیم و تصمیم گرفتیم تعداد پذیرش را کم کنیم ولی در عوض آزمون به صورت سالانه برگزار شود.
این استاد دانشگاه با برشمردن آسیب های دوسالانه شدن آزمون ارشد عروسکی توضیح داد: تجربه های قبلی ثابت کرده دوسالانه شدن بعضی از فعالیت ها منجر به فراموشی آن می شود ولی نکته مهم تر این است که دانشجویان ارشد مدت زمان بسیار کوتاهی در دانشگاه حضور دارند. اگر آزمون ارشد یک سال در میان شود دانشجویان مقاطع گوناگون هیچ فرصتی برای با هم بودن در فضای دانشگاه پیدا نمی کنند و این در حالی است که اغلب جرقه های دانشجویی در مراوده میان دانشجویان سال بالایی و سال پایینی رخ می دهد و با این رویارویی هاست که بچه ها در کنار یکدیگر رشد می کنند.
او ادامه داد: ما بخشی هم به نام سهمیه استعدادهای درخشان داریم که ویژه کسانی است که معدل بالایی داشته اند. امسال یکی از دانشجویانی که جزو استعدادهای درخشان است عنوان کرد که رشته عروسکی از آزمون ارشد حذف شده است و بعد از طرح این موضوع از دانشگاه پیگیر این ماجرا شدم. البته به دلیل آلودگی هوا و تعطیلی دانشگاه هنوز به پاسخ روشنی نرسیده ام.
مسعودی یادآوری کرد: امسال رشته عروسکی در دفترچه آزمون ارشد وجود دارد و حدود ۶۰ دانشجو برای شرکت در آن ثبت نام کرده اند و باید تکلیف آنان را مشخص کرد چون برای شرکت در این آزمون وقت و انرژی گذاشته اند و خود را آماده کرده اند.
این کارگردان تئاتر با اشاره به خاص بودن رشته عروسکی خاطرنشان کرد: به روسای دانشگاه هم توضیح داده ام که رشته عروسکی خاص است ولی نکته اینجاست که فقط در دانشگاه تهران مقطع کارشناسی ارشد عروسکی داریم. یعنی این رشته در کل ایران خیلی یگانه است و نباید آن را از دست بدهیم. ضمن اینکه در سطح دانشگاه رشته های جزء زیاد داریم که دواطلبان شان طبیعتا کمتر از داوطلبان مقطع کارشناسی است.
او با ابراز تاسف از مهجور بودن تئاتر عروسکی در ایران تاکید کرد: نگرانی من به دلیل مسئولیتم در دانشگاه نیست بلکه به خاطر کم توجهی به رشته عروسکی است که نیازمند حمایت بیشتر است. این رشته نهالی است که از سال ۸۷ کاشته شده و بی توجهی به آن زیان بار است. همیشه خراب کردن راحت است ولی ساختن دشواری دارد. ما این رشته را به سختی ساخته ایم. در این سال ها پایان نامه ها و پژوهش های قابل تاملی در رشته عروسکی داشته ایم اما اگر آزمون ارشد عروسکی دو سالانه شود زخم دیگری بر پیکر این رشته وارد می شود و درست نیست که زیست عروسکی را به دلیل کوچک بودنش محدود کنیم.
انتهای پیام