تلویزیون پس از پشت سر گذاشتن سال پُراتفاق ۱۴۰۳ در شش ماه نخست نیمه دوم سالِ گذشته را کمی آرام تر با تمرکز بر بالا بردن کیفیت آثار تولیدی گذراند. با این همه به اقتضای شرایط رسانه شش ماه دوم سال ۱۴۰۳ هم چندان از حاشیه ها دور نبود.

به گزارش باراناخبر شبکه های سیما طی ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳ روزهای نسبتا پراتفاقی را سپری کردند که با رخدادهای متعددی هم همراه بود و در مجموع می توان ۱۴۰۳ را سالی پر از جنجال های ریز و درشت تلویزیونی دانست.
گزارش باراناخبر از رویدادهای رسانه ملی در نیمه نخست این سال در این لینک قابل دسترس است.
در این زمینه بخوانید:
۶ ماه پرحادثه تلویزیون
در ادامه مروری بر مهمترین اتفاقات نیمه دوم سال ۱۴۰۳ را از نظر می گذرانید.
بازگشت چندصدایی
طی نیمه دوم سال ۱۴۰۳ دو برنامه مهم تلویزیون که بیش از عناوین دیگر صداهای منتقد را در رسانه ملی نمایندگی می کنند به آنتن بازگشتند. «جام جم» که نیمه اسفند ۱۴۰۲ به پایان فصل اول رسیده بود اوایل آبان ۱۴۰۳ با فصل دوم به جدول پخش شبکه یک بازگشت و پس از یک فصل ۱۵ قسمتی با شروع ماه رمضان ۱۴۰۳-۱۴۰۴ از آنتن کنار رفت.
«شیوه» دومین برنامه از این دست هم که از اواخر مرداد با اظهارنظر پرحاشیه یک استاد دانشگاه پس از تنها پنج قسمت از جدول پخش شبکه چهار حذف شد اواخر آذرماه به آنتن این شبکه برگشت و پیش از ماه رمضان ۱۴۰۳-۱۴۰۴ ۱۱ مرتبه روی آنتن رفت.
جنجال سوریه در سیما
سقوط غیرمنتظره حکومت سابق سوریه در آذرماه ۱۴۰۳ همان طور که بسیاری از تحلیلگران و سیاسیون را غافلگیر کرد باعث غافلگیری برخی افراد روی آنتن تلویزیون هم شد. از جمله اتفاقات جنجالی در این مورد اظهارنظر محمدرضا شهبازی مجری برنامه «پاورقی» بود که با کنایه سقوط حکومت بشار اسد را بعید اعلام کرد.
توقیف های تلویزیونی
در حالی که طی یکی دو سال اخیر بازپخش برخی فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی مثل «پژمان» با بازی شقایق دهقان و «بدون قرار قبلی» با بازی پگاه آهنگرانی نشان می داد رویکرد رسانه ملی در ممنوعیت پخش بعضی آثار هنری به دلیل حضور بازیگران ممنوع التصویر تغییر کرده در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳ اتفاقی افتاد که نشان از رویکرد سابق داشت. در آذرماه سریال «بی همگان» که قرار بود روی آنتن شبکه آی فیلم برود از جدول پخش کنار رفت؛ اتفاقی که بسیاری علت آن را رفتارهای غیرمتعارف محمد صادقی بازیگر جوان این سریال می دانستند.
چند روز بعد از این اتفاق هم تیتراژ ویژه برنامه یلدایی شبکه سه سیما که با صدای علی زند وکیلی و مهران مدیری ضبط شده بود در قالب ویدئویی لو رفته در شبکه های اجتماعی دست به دست شد و در نهایت روی آنتن نرفت؛ مسئله ای که از سوی عده ای به تداوم ممنوعیت حضور مدیری در تلویزیون نسبت داده شد.
نمایش موفق برند تلویزیون در سینما
در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳ یک اسپین آف (محصول فرعی) سینمایی سه بعدی از «ببعی» شخصیت محبوب شبکه کودک روی پرده سینما رفت. نمایش موفق «ببعی قهرمان» اکران پرفروش فیلم «کلاه قرمزی و پسرخاله» دیگر اسپین آف کودکانه تلویزیونی را بعد از سه دهه به یاد آورد.
پویانمایی «ببعی قهرمان» که با تبلیغات سنگین تلویزیونی همراه بود در نهایت حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار بلیت به ارزش ۶۸ میلیارد تومان فروخت و اگرچه به رکورد تماشاگران یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری «بچه زرنگ» نرسید ولی رکورد ریالی گیشه این فیلم را شکست تا پرفروش ترین پویانمایی بلند سینمایی ایرانی و پرفروش ترین فیلم کودک و نوجوان ایرانی لقب گیرد.
کفن جنجالی شبکه افق
احتمالا مهمترین حاشیه تلویزیون در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ جنجال اهدای کفن و آگهی ترحیم در برنامه «جعبه سیاه» شبکه افق است که با وایرال شدن اعتراض هادی عامل مجری تلویزیون سروصدا کرد و طی چند روز ابعاد گسترده تری از آن به شبکه های اجتماعی راه یافت و همه اتفاقات دیگر سیما را به حاشیه برد.
«جعبه سیاه» بعد از عذرخواهی عوامل و تصریح رییس صداوسیما بر مخالفت با این خطا اواخر سال ۱۴۰۳ با فصل دوم به آنتن این شبکه بازگشت که در آن از اهدای کفن و آگهی ترحیم خبری نبود.
اهتمام تلویزیون به تاریخی ها
سریال های تاریخی تلویزیون از جمله محصولات آبرومند تلویزیون در سال ۱۴۰۳ بودند که در میان آن ها عناوین خوش ساخت یا پربیننده ای مثل «سرزمین مادری» «مهیار عیار» «طوبی» و «سوجان» یافت می شد. در میان این آثار نقدهای زیادی به دلیل حضور بعضی بازیگران در «مهیار عیار» وارد شد که به نظر می رسید در گذشته عمل های جراحی زیبایی داشته اند و از چهره ای متناسب با محصول تاریخی برخوردار نیستند.
طی ۶ ماه دوم سال البته اخباری از انعقاد قرارداد آغاز پیش تولید سریال «پوریای ولی» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی نیز به گوش رسید که مدت ها مسکوت مانده بود و امیدواری هایی را نسبت به حرکت چرخ تولید محصولات تاریخی در تلویزیون به وجود آورد.
انتهای پیام