بمبئی مهد تلاقی فرهنگ ها و طعم ها با آغوشی باز از هر سلیقه ای پذیرایی می کند. این شهر که روزگاری دهکده ای کوچک برای ماهیگیری بود امروز به کلان شهری پرهیاهو تبدیل شده که در هر گوشه آن عطر و طعم غذاهای متنوع و رنگارنگ به مشام می رسد. از غذاهای اصیل ماهاراشترا گرفته تا خوراک های خیابانی وسوسه انگیز و غذاهای بین المللی با چاشنی ادویه های هندی بمبئی بهشتی برای عاشقان غذا است.

در این مقاله سفری به دنیای غذاهای بمبئی خواهیم داشت و شما را با محبوب ترین و لذیذترین خوراکی های این شهر آشنا خواهیم کرد. از املت آکوری با ریشه ایرانی تا ساندویچ های بمبئی با طعم های بی نظیر از غذاهای گیاهی ماهاراشترا تا غذاهای دریایی کنکانی هر آنچه که باید درباره غذاهای بمبئی بدانید را در این راهنمای جامع پیدا خواهید کرد. پس با ما همراه باشید تا طعم واقعی بمبئی را بچشید و تجربه ای فراموش نشدنی از شکم گردی در این شهر داشته باشید.
بهترین غذاهای شهر بمبئی
بمبئی شهری با تنوع فرهنگی و تاریخی غنی بهشت عاشقان غذا است. این شهر با ترکیبی از طعم ها و فرهنگ های مختلف طیف گسترده ای از غذاها را ارائه می دهد که هر سلیقه ای را راضی می کند. از غذاهای سنتی ماهاراشترا گرفته تا غذاهای بین المللی با رنگ و بوی هندی بمبئی تجربه ای بی نظیر از طعم ها را به شما هدیه می دهد. در این مقاله به معرفی بهترین غذاهای این شهر می پردازیم تا در سفر به بمبئی بتوانید بهترین انتخاب ها را داشته باشید و از طعم های بی نظیر این شهر لذت ببرید.
۱۰ غذای معروف و پرطرفدار بمبئی
بمبئی با فرهنگ غذایی غنی و متنوع خود مجموعه ای از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار را ارائه می دهد که هر گردشگری را مجذوب می کند. در این بخش به معرفی ۱۰ غذای برتر و پرطرفدار بمبئی می پردازیم که نباید در سفر به این شهر از دست بدهید.
آکوری (Akuri)
آکوری املتی خوشمزه با ریشه های ایرانی یکی از محبوب ترین صبحانه های بمبئی است. این املت با ترکیبی از تخم مرغ پیاز گوجه فرنگی فلفل چیلی گشنیز و ادویه های معطر تهیه می شود و معمولاً با نان تست سرو می شود. هر آشپزی دستور پخت خاص خود را برای آکوری دارد اما طعم و عطر بی نظیر آن همیشه ثابت است. برخی از افراد در تهیه آکوری از زنجبیل شیر زردچوبه و سیر نیز استفاده می کنند تا طعم و عطر آن را غنی تر کنند. این املت خوشمزه و مقوی بهترین انتخاب برای شروع یک روز پرانرژی در بمبئی است.
تیفان جنوب هند (South Indian tiffin)
تیفان جنوب هند مجموعه ای از غذاهای سبک و خوشمزه است که به عنوان میان وعده یا غذای سبک در بمبئی سرو می شود. این غذاها شامل ایدلی (Idli) و وادا (Vada) می شوند که از خمیر عدس تهیه شده و به صورت بخارپز یا سرخ شده سرو می شوند. ایدلی ها دامپلینگ های بخارپز شده ای هستند که بافت نرم و لطیفی دارند و واداها نیز به صورت سرخ شده و ترد تهیه می شوند. این غذاها معمولاً با سامبار (Sambar) و چتنی نارگیل (Coconut chutney) سرو می شوند و طعم و عطر بی نظیری دارند. تیفان جنوب هند در هر گوشه و کنار بمبئی یافت می شود و انتخابی عالی برای یک میان وعده سریع و خوشمزه است.
باتاتا وادا (Batata vada)
باتاتا وادا یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی بمبئی نوعی فست فود هندی است که از سیب زمینی چیلی سبز سیر آبلیمو زردچوبه و گشنیز تازه تهیه می شود. این مواد با هم مخلوط شده و به صورت توپ های کوچک در می آیند و سپس در آرد نخودچی غلتانده شده و سرخ می شوند تا طلایی و ترد شوند. باتاتا وادا معمولاً با چاتنی سبز (سس مخصوص هندی) و یا چیلی سبز سرخ شده سرو می شود و طعم تند و تیز آن طرفداران زیادی دارد. این غذا انتخابی عالی برای یک میان وعده سریع ارزان و خوشمزه در بمبئی است.
واران بهات (Varan bhaat)
واران بهات غذایی ساده و سبک است که از خورش عدس مخصوص هندی به همراه زردچوبه و کره تهیه می شود. این خورش به آرامی پخته می شود تا طعم و عطر ادویه ها به خوبی در آن نفوذ کند. واران بهات معمولاً با برنج داغ سرو می شود و ترکیبی جادویی از طعم ها و بافت ها را ارائه می دهد. این غذا انتخابی عالی برای کسانی است که به دنبال یک غذای سالم مقوی و خوشمزه هستند. واران بهات به دلیل سادگی و طعم دلپذیر خود یکی از محبوب ترین غذاهای خانگی در بمبئی است.
ساندویچ بمبئی (Bombay sandwich)
ساندویچ بمبئی یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی بمبئی ترکیبی از طعم ها و بافت های مختلف است. این ساندویچ از نان تست کره زده شده به همراه ورقه های نازک چغندر سیب زمینی آب پز خیار گوجه فرنگی پیاز حلقه ای و چاتنی نعنایی تهیه می شود. هر گاز از این ساندویچ طعم های تازه و بی نظیری را به شما هدیه می دهد. برخی از فروشندگان در تهیه ساندویچ بمبئی از سبزیجات مختلف دیگری نیز استفاده می کنند تا طعم و عطر آن را متنوع تر کنند. این ساندویچ خوشمزه و مغذی انتخابی عالی برای یک ناهار سریع و خوشمزه در بمبئی است.
زونکا باکار (Zhunka bhakar)
زونکا باکار غذایی ساده و مقوی است که به عنوان غذای محبوب کارگران و مردان شناخته می شود. این غذا از پیاز دانه های خردل برگ های کاری پاتا و آرد نخود تهیه می شود. زونکا باکار معمولاً با نان بهاکری یا روتی سرو می شود و طعم و عطر بی نظیری دارد. این غذا انتخابی عالی برای کسانی است که به دنبال یک غذای ارزان سیرکننده و خوشمزه هستند. زونکا باکار به دلیل سادگی و مقوی بودن یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی در بمبئی است.
بل پوری (Bhel puri)
بل پوری یکی از پرفروش ترین اسنک های خیابانی در بمبئی ترکیبی از طعم ها و بافت های مختلف است. این اسنک از برنج تفت داده شده پیاز سیب زمینی انبه و چاتنی شور و شیرین تهیه می شود. هر فروشنده ای دستور پخت خاص خود را برای بل پوری دارد و میزان استفاده از هر کدام از مواد اولیه طعم و عطر آن را متفاوت می کند. بل پوری انتخابی عالی برای یک میان وعده سبک خوشمزه و پرانرژی در بمبئی است. این اسنک محبوب به دلیل طعم و عطر بی نظیر خود طرفداران زیادی دارد.
مونچوریان مرغ (Chicken manchurian)
مونچوریان مرغ غذایی خوشمزه و پرطرفدار است که در رستوران های چینی بمبئی یافت می شود. با این حال بسیاری از چینی ها حتی اسم این غذا را هم نشنیده اند! مونچوریان مرغ از تکه های مرغ سرخ شده در خمیر مخصوص به همراه پیاز چیلی سبز سیر سس سویا سرکه و آب گوشت تهیه می شود. این غذا معمولاً با برنج سرو می شود و طعم و عطر بی نظیری دارد. مونچوریان مرغ انتخابی عالی برای کسانی است که به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت در بمبئی هستند.
سابودانا وادا (Sabudana vada)
سابودانا وادا نوعی فست فود سنتی است که از سیب زمینی آب پز چیلی سبز و برگ گشنیز تهیه می شود. این مواد با هم مخلوط شده و به صورت گلوله های کوچک در می آیند و سپس در روغن زیاد سرخ می شوند تا ترد و طلایی رنگ شوند. سابودانا وادا معمولاً با چاتنی سبز سرو می شود و طعم و عطر بی نظیری دارد. این غذا انتخابی عالی برای یک میان وعده سریع خوشمزه و گیاهی در بمبئی است.
دوکلاس و فارسان (Dhoklas and farsan)
دوکلاس و فارسان اسنک های پرطرفداری هستند که در بمبئی بسیار محبوب هستند. دوکلاس یا خامان از خمیر نخود بخارپز و سرخ شده به همراه چیلی زنجبیل و دانه های خردل تهیه می شود. این غذا طعمی ترش شیرین و تند دارد و بافتی نرم و اسفنجی دارد. فارسان نیز شامل انواع اسنک های سرخ شده و ترد می شود که معمولاً با ادویه های مختلف طعم دار می شوند. این اسنک ها معمولاً به عنوان میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر سرو می شوند و طعم و عطر بی نظیری دارند.
غذاهای خیابانی و بازارهای محلی بمبئی
بمبئی به خاطر غذاهای خیابانی خوشمزه و بازارهای محلی پرجنب وجوشش مشهور است. این شهر پر از غرفه های غذایی و دست فروشانی است که انواع غذاهای سنتی و مدرن را با قیمت های مناسب ارائه می دهند. در این بخش به معرفی برخی از بهترین غذاهای خیابانی و بازارهای محلی بمبئی می پردازیم.
اکتشاف غذاهای بوری محله
بوری محله یکی از مناطق قدیمی و تاریخی بمبئی است که به خاطر غذاهای خوشمزه و متنوع خود مشهور است. این محله محل زندگی جامعه بوری است که از گجرات به بمبئی مهاجرت کرده اند. غذاهای بوری محله ترکیبی از طعم های گجراتی مغولی و بین المللی است و تجربه ای بی نظیر از طعم ها را به شما هدیه می دهد. از کباب های لذیذ و بریانی های معطر گرفته تا شیرینی های خامه ای و دسرهای خوشمزه بوری محله بهشتی برای عاشقان غذا است. در این محله می توانید غذاهای منحصربه فردی مانند مِمون و داوودی بهرا را نیز امتحان کنید که از مناطق مختلفی مانند سورات دهلی لاکنو انگلستان ایران مالزی پین و یمن به این منطقه آمده اند.
غذاهای گیاهی ماهاراشترا
ماهاراشترا ایالتی در غرب هند به خاطر غذاهای گیاهی خوشمزه و متنوع خود مشهور است. غذاهای گیاهی ماهاراشترا ترکیبی از طعم ها و ادویه های مختلف است و تجربه ای بی نظیر از طعم ها را به شما هدیه می دهد. از غذاهای ساده و مقوی مانند واران بهات و زونکا باکار گرفته تا غذاهای پیچیده و خوشمزه مانند میسال پاو و تالی غذاهای گیاهی ماهاراشترا هر سلیقه ای را راضی می کند. در این بخش به معرفی برخی از بهترین غذاهای گیاهی ماهاراشترا می پردازیم.
بهترین رستوران های بمبئی
بمبئی شهری با تنوع فرهنگی و غذایی فراوان رستوران های بی شماری را در خود جای داده است که هر کدام تجربه ای منحصربه فرد از طعم ها را ارائه می دهند. از رستوران های سنتی ماهاراشترا گرفته تا رستوران های مدرن بین المللی بمبئی هر سلیقه ای را راضی می کند. در این بخش به معرفی برخی از بهترین رستوران های بمبئی می پردازیم.
۷ رستوران عالی بمبئی برای خوردن لذیذترین غذاهای بدون گوشت و گیاهی
اگر به دنبال غذاهای گیاهی خوشمزه و متنوع در بمبئی هستید این شهر پر از رستوران های عالی است که غذاهای بدون گوشت لذیذی را ارائه می دهند. در این بخش به معرفی ۷ رستوران برتر بمبئی برای خوردن غذاهای گیاهی می پردازیم:
- Aaswad: این رستوران به خاطر غذاهای سنتی ماهاراشترا مانند میسال پاو و سابودانا وادا مشهور است.
- Prakash (Dadar): این رستوران نیز غذاهای سنتی ماهاراشترا را با کیفیت بالا ارائه می دهد.
- Cafe Madras: این کافه به خاطر غذاهای جنوب هند مانند دوسا و ایدلی مشهور است.
- Ramashray: این رستوران نیز غذاهای جنوب هند را با طعم و عطر بی نظیر ارائه می دهد.
- Manis Lunch Home: این رستوران به خاطر غذاهای گیاهی خوشمزه و ارزان قیمت خود مشهور است.
- Guru Kripa: این رستوران به خاطر ساموسا راگدا و سایر اسنک های خوشمزه مشهور است.
- Ideal Corner: این کافه غذاهای ایرانی و هندی را با کیفیت بالا ارائه می دهد.
غذاهای ساحلی کنکانی
منطقه ساحلی کنکان که از بمبئی تا گوا امتداد دارد به خاطر غذاهای دریایی تازه و خوشمزه خود مشهور است. غذاهای کنکانی ترکیبی از طعم ها و ادویه های مختلف است و تجربه ای بی نظیر از طعم ها را به شما هدیه می دهد. از ماهی های سرخ شده و کاری های معطر گرفته تا غذاهای ساده و مقوی مانند برنج و ماهی غذاهای کنکانی هر سلیقه ای را راضی می کند. در این بخش به معرفی برخی از بهترین غذاهای ساحلی کنکانی می پردازیم.
۸ نوشیدنی درجه یک که در سفر به بمبئی می توانید نوش جان کنید
بمبئی علاوه بر غذاهای خوشمزه نوشیدنی های متنوع و لذیذی را نیز ارائه می دهد که در سفر به این شهر نباید از دست بدهید. از نوشیدنی های سنتی هندی گرفته تا نوشیدنی های مدرن بین المللی بمبئی هر سلیقه ای را راضی می کند. در این بخش به معرفی ۸ نوشیدنی برتر بمبئی می پردازیم:
- چای ماسالا: چای ماسالا نوشیدنی گرم و معطری است که از چای سیاه شیر ادویه های مختلف مانند زنجبیل دارچین هل و میخک تهیه می شود.
- لسی: لسی نوشیدنی خنک و خوشمزه ای است که از ماست آب شکر و ادویه های مختلف تهیه می شود.
- آب نارگیل: آب نارگیل نوشیدنی طبیعی و گوارایی است که از نارگیل تازه استخراج می شود.
- شیک انبه: شیک انبه نوشیدنی خنک و خوشمزه ای است که از انبه شیر و شکر تهیه می شود.
- فالوده: فالوده نوشیدنی خنک و شیرینی است که از رشته های نشاسته ای شیر گلاب و شکر تهیه می شود.
- لیموناد: لیموناد نوشیدنی خنک و ترشی است که از آبلیمو آب و شکر تهیه می شود.
- آبجو: بمبئی مجموعه ای از آبجوهای محلی و بین المللی را ارائه می دهد.
- کوکتل: بمبئی مجموعه ای از کوکتل های خوشمزه و متنوع را ارائه می دهد.
بهترین رستوران در شهر بمبئی کدام است؟
انتخاب بهترین رستوران در بمبئی سلیقه ای است اما رستوران هایی مانند Aaswad و Prakash (Dadar) به خاطر غذاهای سنتی ماهاراشترا و Cafe Madras و Ramashray به خاطر غذاهای جنوب هند مشهور هستند.
کدام منطقه در شهر بمبئی برای غذا خوردن مناسب است؟
بوری محله به خاطر غذاهای خیابانی متنوع و خوشمزه و منطقه ماتونگا به خاطر غذاهای جنوب هند مشهور هستند. همچنین رستوران های ساحلی کنکان غذاهای دریایی فوق العاده ای ارائه می دهند.