مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاونکار و رفاه اجتماعی از کارفرمایان خواست محیط کار را به بهترین شکل ممکن بهسازی کنند تا نیروی کار به دور از عوامل زیان آور محیط به فعالیت خود ادامه دهند.
به گزارش باراناخبر احمدرضا پرنده با تشریح جزییات مشاغل سخت و زیان آور گفت: به طور اساسی در حوزه مشاغل سخت و زیان آور باید به دو بحث یکی ماده ۵۲ قانون کار و دیگری بازنشستگی پیش از موعد توجه جدی کرد چرا که دو مقوله جدا از هم هستند.
وی گفت: ماده ۵۲ قانون کار می گوید که در کارهای سخت و زیان آور ساعات کار نباید از ۶ ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته تجاوز کند و اضافه کاری در این گونه مشاغل ممنوع است.
به گفته پرنده مرخصی سالیانه کارگران حوزه مشاغل سخت و زیان آور پنج هفته یعنی ۳۵ روز است.
مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی که در یک گفت و گوی رادیویی صحبت می کرد درخصوص بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور اظهار کرد: آیین نامه اجرایی مربوط به این مهم در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیات وزیران رسیده است و مقدمات آیین نامه اجرایی بازنشستگی پیش از موعد در حوزه مشاغل سخت و زیان آور در شورای عالی حفاظت فنی کشور تدوین شده است.
وی ادامه داد: طبعا هرگونه سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه مشاغل سخت و زیان آور درباره بازنشستگی پیش از موعد در این شورا انجام می شود و سازمان تامین اجتماعی وزارت بهداشت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و شرکای اجتماعی در این حوزه سیاستگذاری می کنند.
پرنده تصریح کرد: به طور کلی در آیین نامه اجرایی بازنشستگی پیش از موعد پیش بینی شده افرادی که ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در حوزه مشاغل سخت و زیان آور کار کرده باشند می توانند از این قانون بهره مند شوند.
وی افزود: آنچه که مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد این است که در تمامی مشاغل هدف ابتدا باید صیانت از نیروی کار باشد.
مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی معتقد است: محیط کار مشاغل سخت و زیان آور نباید تا ابد باقی بماند و کارگران در این محیط مشغول به کار باشند و سلامتی آنها مورد تهدید قرار گیرد.
به گفته وی کارفرمایان باید محیط کار را به بهترین شکل ممکن بهسازی کنند تا نیروی کار به دور از عوامل زیان آور محیط کار به فعالیت خود ادامه دهد.
انتهای پیام