سینماشهر هیچ یک از سرورهای «خلیج» را عودت نداده است/ دلسوزان امروز؛ کاسبان دیروز بوده اند!

جابرانصاری از ماجرای سرورهای سینماشهر پرده برداشت؛

عطاالله جابرانصاری مالک و مدیرعامل شرکت «آرنکو» در خاورمیانه و رئیس هیات مدیره شرکت «آوا رسان خلیج فارس» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر باراناخبر در خصوص ادعای تخلف صورت گرفته شده در موسسه سینماشهر را رد کرد و گفت: نکته نخست آن است که پروژه سرورهای «خلیج» در امتداد طرحی بزرگ تر و ملی با عنوان بومی سازی سرورهای سینمایی آغاز شد؛ طرحی که در سال ۱۳۹۹ کلید خورد. انگیزه اصلی این حرکت واقعیتی است که کمتر به آن پرداخته شده ما جزو معدود کشورهایی در جهان هستیم که به دلیل مشکلات اقتصادی ناگزیر به بهره گیری از فناوری e-Cinema هستیم. کمتر از ۱۰٪ سینماهای کشور از تکنولوژی D-cinema سینما استفاده می کنند؛ در حال حاضر کشورهایی که نظیر ایران ناچار به استفاده از این تکنولوژی منسوخ هستند از تعداد انگشتان یک دست فراتر نمی رود. در چنین شرایطی و با توجه به ضرورت استقلال فناوری در حوزه های حساس فرهنگی ناگزیر شدیم به سمت توسعه زیرساخت هایی حرکت کنیم که پاسخ گوی نیازهای خاص سینمای کشور باشد. یکی از چالش های مهم در این مسیر انحصاری بودن بازار تجهیزات سینمایی ایران بود. بیش از ۸۵ درصد سینماهای کشور طی سال های گذشته با محصولاتی از برند «کیوب» تجهیز شده اند؛ برندی هندی که به صورت انحصاری و بدون رقیب در ایران فعالیت کرده است.

۱۵ سال انحصار واردات تجهیزات سینمایی توسط یک فرد و شرکت خاص!

وی ادامه داد: نکته قابل تأمل اینجاست که نمایندگی این برند طی ۱۵ سال گذشته تنها در اختیار یک فرد بوده است. این انحصار با حمایت مستقیم یکی از مدیران ارشد سینمایی شکل گرفت و تثبیت شد؛ فردی که به واسطه جایگاه خود توانست در تمام این سال ها بر صندلی متولی تجهیزات سینمایی کشور تکیه بزند بی آنکه فضای رقابتی یا امکان رشد برای سایر فعالان این حوزه فراهم شود. باید اشاره کنم که این مدیر به مدت ۱۷ سال در رأس این جریان حضور داشت تا زمانی که آقای میرزاخانی جایگزین ایشان شدند؛ فردی که در چهار دوره مختلف در مجموع حدود ۱۷ سال در این حوزه فعالیت داشت. در تمام این مدت نمایندگی شرکت «کیوب» در ایران تنها در اختیار یک شرکت خانوادگی و یا به زبان ساده تر یک نفر بود. تمام تجهیزات سینمایی از جمله سرورها و پرده های نمایش از طریق این شرکت خاص تأمین می شد که به طور هم زمان هم نمایندگی «کیوب» و هم نمایندگی پرده های سینمایی را در اختیار داشت. این انحصار باعث شد تا بازار به طور کامل در اختیار این شرکت باشد؛ به گونه ای که نه تنها کالای مورد نظر به سایر فعالان این حوزه فروخته نمی شد بلکه قیمت گذاری ها نیز به دور از شفافیت و منطق بازار صورت می گرفت.

سرور فقط به شرط خرید کامل؛ انحصاری که سینماها را گروگان گرفت

جابرانصاری در مثالی بیان کرد: برای نمونه در سال ۱۴۰۰ قیمت هر دستگاه سرور سینمایی «کیوب» در کشور با وجود نرخ ارز حدود ۵۰ هزار تومان چیزی در حدود ۳۰۰ میلیون تومان معادل ۶۰۰۰ دلار اعلام می شد. این مبلغ تنها برای سرور پخش فیلم و بدون احتساب ویدیو پروژکتور یا تجهیزات جانبی دیگر بود. با توجه به نرخ ارز در آن مقطع (حدود ۶۰ هزار تومان) نیاز کشور به تأمین تجهیزات سینمایی به شدت احساس می شد. اما از آن جا که بازار فروش این تجهیزات در انحصار یک شرکت خاص قرار داشت تنها همین شرکت قادر به فروش آن ها بود. از آنجا که سینما بدون در اختیار داشتن سرور تجهیزات صوتی و تصویری آن قابل بهره برداری نیست این شرکت تنها در صورتی سرور مورد نیاز را ارائه می کرد که تمامی تجهیزات سینما نیز از خودِ آن خریداری می شد.

تولید سرور بومی سینمایی؛ راهکاری برای عبور از انحصار و تحریم

وی با اشاره بومی سازی سرورها و طراحی آن ها بیان کرد: این شرایط ما را ناگزیر کرد تا برای نخستین بار پروژه طراحی و تولید سرور بومی را آغاز کنیم. در این مسیر گروهی از برنامه نویسان مقیم خارج از کشور به ویژه در کشور هند شناسایی و به کار گرفته شدند. نرم افزاری که پیش تر در کشورهایی مانند هند و مصر مورد استفاده قرار می گرفت برای این منظور انتخاب شد. این نرم افزار با انجام ۲۳ مرحله بومی سازی و ویرایش پیاپی متناسب با نیازهای داخلی کشورمان بازطراحی شد تا بتواند عملکرد پایداری در ایران داشته باشد.

جابرانصاری ادامه داد: نخستین مرحله نصب این سرورها در مجموعه سینماهای «بهمن سبز» از زیرمجموعه های حوزه هنری و مؤسسات وابسته به آن صورت گرفت. در ادامه شماری از سینماهای خصوصی نیز از این فناوری بهره مند شدند و در نهایت خود مجموعه «سینما شهر» نیز حدود ۵۰ تا ۶۰ مجوز (لایسنس) از این نرم افزار را تهیه و نصب کرد. در آن زمان در حالی که سرور برند «کیوب» با قیمت حدود ۳۰۰ میلیون تومان عرضه می شد قیمت تمام شده سرور بومی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود.

وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این که در ماه های پایانی دولت سیزدهم با شدت گرفتن تحریم های ایالات متحده شرکت هندی طرف قرارداد به دلیل محدودیت های فنی و حقوقی دیگر قادر به توسعه نرم افزار برای موقعیت جغرافیایی ایران نبود. این نرم افزار تحت سیستم عامل لینوکس اجرا می شد و از آنجا که لینوکس امکان کپی برداری ندارد ارائه خدمات توسعه ای به ایران غیرممکن شده بود.

کامران سحرخیز و گروهی از کارشناسان سینماشهر سرورها را تایید کتبی کردند

رئیس هیات مدیریت شرکت «آوا رسان خلیج فارس» باارائه نکته ای دیگر گفت: نکته قابل توجه این است که همین سرورهای بومی در دوره فعالیت «سینما شهر» و هم زمان با ماجرای قاچاق نسخه ای از فیلم «فسیل» مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. در آن زمان به دنبال حساسیت های ایجادشده برخی افراد از جمله کامران سحرخیز و گروهی از کارشناسان جذب شده توسط مجموعه سینما شهر به همراه مالک اثر طی یک بازه زمانی دو روزه این سرور و همچنین سایر سرورهای موجود در بازار را به دقت بررسی و آزمایش کردند. در پایان این بررسی ها به صورت کتبی تأیید شد که امکان سرقت محتوا از درون این سرور وجود ندارد و این سامانه می تواند بدون مشکل به کار خود ادامه دهد. ما مستندات رسمی این تأییدیه را نیز در اختیار داریم.

افشای نقص فنی در سرور «خلیج» و توافق برای جایگزینی تجهیزات در سینما شهر

جابرانصاری ادامه داد: همین سرور موسوم به «خلیج» که پس از آن نیز مورد استفاده قرار گرفت حدود دو ماه بعد یک اشکال فنی پنهان از آن کشف شد که مشخص شد در صورت اعمال تغییراتی در فایل های ارسالی از سوی استودیوها (که این امر صرفا برای متخصصان امکان پذیر است) سرور قادر به تشخیص دستکاری در زمان بندی (تاریخ اکران) نیست. این اشکال باعث سرقت محتوا نمی شود اما ممکن است منجر به پخش فیلم در زمانی غیر از زمان مقرر شود. از آن جا که این نقص قابل رفع نبود در دوره مدیریت پیشین سینما شهر توافق نامه ای میان ما و آن مجموعه امضا شد که بر اساس آن تمامی سرورها عودت داده شوند و در ازای آن تجهیزات سینمایی اعم از سیستم های صوتی و تصویری که مورد درخواست سینما شهر بود به ایشان تحویل داده شود. در نتیجه توافقی با مجموعه «سینما شهر» حاصل شد که در صورت جلب رضایت آن مجموعه سرورهایی که پیش تر به آن ها فروخته شده بود اما بسیاری از آن ها مورد استفاده قرار نگرفته بودند بدون دریافت هیچ گونه هزینه ای با تجهیزات سینمایی مورد تأیید طرفین جایگزین شود.

سینماشهر هیچ یک از سروهای «خلیج» را عودت نداد 

وی اضافه کرد: این تعهد از سوی ما به طور کامل انجام شد و کالاهای مورد نظر به سینما شهر تحویل شد. با این حال در دوره مدیریت فعلی هیچ یک از سرورها مطابق توافق عودت داده نشده اند. در واقع ۵۰ درصد از تعهدات مربوطه در دولت پیشین همزمان با امضای تفاهمنامه انجام شد و مقرر شد در دولت فعلی تمامی سرورهای واگذار شده به سینماشهر بازگردانده شوند اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی مدیریت فعلی در این زمینه صورت نگرفته است.

چه کسی از گران فروشی سود می برد؟ روایت دو قیمت متفاوت برای یک سرور

مالک شرکت «آرنکو» درخصوص هدف اصلی این ماجرا توضیح داد: یکی از اهداف اصلی راه اندازی این سرور بومی شکستن قیمت های غیرواقعی سرورهای وارداتی بود که به دلیل انحصار موجود با نرخ هایی بسیار بالاتر از ارزش واقعی عرضه می شدند. نکته دیگر اینکه این سرور در جریان ماجرای قاچاق فیلم «فسیل» توسط همان افراد دغدغه مند و فعال در حوزه سینما از جمله آقای سحرخیز مورد ارزیابی فنی قرار گرفت و به صورت رسمی تأیید شد. مستندات این تأییدیه در مجموعه سینماشهر موجود است و حتی نامه ای از سوی سازمان سینمایی نیز دال بر تأیید کارایی این سرور در آن زمان صادر شده است. حال چطور باور کنیم فردی در آن زمان با تخصص کامل نظارت و بررسی نکرده و یا اینکه با تغییر دولت و مدیریت سینما شهر به دلسوزترین و دغدغه مندترین فرد مصاحبه کننده در خصوص تجهیزات تبدیل شده است!!

جابرانصاری ادامه داد: لازم به توضیح است در همان بررسی ها دو سرور دیگر که عملکرد مطلوبی نداشتند مورد تأیید قرار نگرفتند و به همین دلیل از چرخه اکران سینمایی حذف شدند که البته هیچ یک از این دو سرور به مجموعه ما تعلق نداشت. حتی در آن زمان پردیس سینمایی با نام «مرداس» نیز به دلیل همین مسائل فنی به طور کامل تعطیل شد.

وی افزود: در نهایت در سال ۲۰۲۴ مجموعه ما با بهره گیری از توان بازرگانی سایر مجموعه های هلدینگ خود در خارج از کشور پس از فراز و نشیب های زیاد و جلسات متعدد موفق به اخذ نمایندگی رسمی فروش برند «کیوب» را از کشور هند برای منطقه خاورمیانه شد. به این ترتیب برند «کیوب» هم اکنون در ایران نیز به عنوان بخشی از خاورمیانه تحت نمایندگی ما فعالیت می کند. نکته مهم اینجاست که همان سروری که در سال ۱۴۰۰ توسط شرکتی که طی ۱۵ سال گذشته نماینده رسمی آن بود با نرخ ارز آن زمان حدود ۳۰۰ میلیون تومان معادل ۶۰۰۰ دلار به فروش می رسید در سال ۱۴۰۲ و با وجود افزایش قیمت ارز تا بیش از ۳۰ درصد نهایتاً با قیمت حدود ۱۸۰ میلیون تومان عرضه شد. آن شرکت اقدام به گران فروشی آشکار کرده بود چرا که بازار را در انحصار خود داشت. در حال حاضر نیز همان سرورها با قیمتی برابر با ۲ هزار دلار آمریکا (مطابق نرخ روز) بدون هیچ محدودیتی به فروش می رسند.

فروشگاه جمهوری عمده فروش دولتی است؛ نه ویترین خرده فروشی

جابرانصاری در پاسخ به این سوال که در گزارشی ادعا شده مجموعه شما تحت عنوان اتحادیه نبوده و دفتر آن در خیابان جمهوری واقع بوده است؟ توضیح داد: این ادعا نادرست است. شرکت «آوارسان نوین خلیج فارس» که نباید با «شرکت خلیج» اشتباه گرفته شود این مجموعه یکی از زیرمجموعه های هلدینگ «آرنکو» به شمار می آید فروشگاه «خلیج» نیز بخشی از همین هلدینگ است. همچنین شرکت «آوارسان نوین خلیج فارس» و دیگر شرکت های فعال ما در حوزه خاورمیانه از جمله در کشورهای عمان و امارات متحده عربی همگی جزئی از همین ساختار سازمانی هستند. تمامی این شرکت ها دارای ثبت قانونی معتبر بوده و هیچ یک از آن ها کمتر از پنج سال قدمت ندارند.

وی ادامه داد: در پاسخ به این شبهه فروشگاه واقع در خیابان جمهوری باید گفت که شرکت ایرانی «آرنکو» سابقه ای ثبت شده و رسمی در سامانه های دولتی و مراجع قانونی دارد و بیش از پنج سال است که به طور رسمی و فعال در حوزه تجهیزات فرهنگی و فناوری فعالیت می کند. فروشگاهی که در خیابان جمهوری قرار دارد بخشی از زیرمجموعه های این مجموعه است اما ماهیت آن «خرده فروشی» نیست بلکه «عمده فروشی» به نهادها و مصرف کنندگان نهایی مانند سازمان سروش سازمان صدا و سیما و سایر ارگان های فرهنگی و دولتی است. نکته مهم این است که زمانی که مصرف کننده نهایی کالا را مستقیماً خریداری می کند و قرار نیست آن را به شخص ثالثی بفروشد نیازی به دریافت فاکتور با امکان انتقال مالیات بر ارزش افزوده وجود ندارد. فاکتور شرکتی زمانی ضرورت دارد که کالا قرار است به صورت واسطه ای دوباره فروخته شود. در چنین شرایطی مصرف کننده نهایی می تواند مستقیماً از فروشگاه خرید کند.

فرآیند تأمین و تحویل تجهیزات از طریق شرکت های داخلی و خارجی مطابق با ضوابط رسمی

جابرانصاری اضافه کرد: از طرفی در هیچ یک از آئین نامه های رسمی سامانه تدارکات دولت الزام نشده است که فروشنده حتماً باید یک شرکت باشد. آنچه اهمیت دارد توانمندی مالی و قابلیت ارائه تضامین قانونی و اسناد حسابرسی شده در فرآیندهای مناقصه است. وقتی یک فروشگاه عمده فروش می تواند برای مناقصات سینما شهر ضمانت نامه های بانکی به ارزش چند میلیارد تومان ارائه دهد نشان می دهد که از نظر مالی و قانونی استطاعت کامل برای حضور در چنین فرآیندهایی را دارد. بنابراین محدودیت هایی که گاه به اشتباه ناشی از عدم دانش و تجربه کافی مطرح می شود پایه حقوقی ندارد. 

وی تاکید کرد: ثبت سرورها از طریق شرکت بوده اما تحویل از فروشگاه بوده است. بسیاری از تجهیزات از جمله سرورهای برند «کیوب» از طریق شرکت های ما در خارج از ایران خریداری می شود. هلدینگ مادر ما در خارج از کشور مستقر است و مذاکرات مربوط به تأمین کالا با سازمان هایی نظیر صدا و سیما یا وزارت فرهنگ از همان جا انجام می گیرد. سپس بر اساس الزامات قانونی به خریدار اعلام می شود که برای دریافت فاکتور مالیاتی کالا را از شرکت A یا B دریافت کند. با این حال اصل موضوع آن است که مجموعه عرضه کننده باید توانایی ارائه مستندات مالی ضمانت نامه های بانکی گزارش های حسابرسی و سایر اسناد قانونی را داشته باشد که این موارد نیز همگی از سوی نهادهای نظارتی مربوطه بررسی و تأیید می شود. در نتیجه فرآیند تأمین کالا کاملاً در چارچوب ضوابط و مقررات رسمی کشور صورت می گیرد.

ادعای بی خدماتی در حالی که سرورها اصلاً بازگردانده نشدند!

این مدیر با اشاره به ادعای مطرح شده درخصوص عدم خدمات پس از فروش گفت: این ادعا را به طور کامل تکذیب می کنم. وقتی از ابتدا توافق شده بود که سرورها به مجموعه سینما شهر بازگردانده شود و ما نیز کالا را به موقع تحویل دادیم اما طرف مقابل هنوز اقدام به عودت سرورها نکرده است دیگر چه نوع خدماتی باید ارائه می دادیم؟ ما متعهد به ارائه خدمات پس از فروش در مدت استفاده بودیم و در همان زمان به درستی این خدمات را ارائه کردیم. خدمات پس از فروش در قرارداد به صورت دقیق و شفاف ذکر شده بود و ما نیز مطابق با همان مفاد خدمات لازم را ارائه دادیم. در این خصوص گواهی های رسمی رضایتمندی نیز از مراکز بهره بردار در اختیار داریم. به ویژه از مجموعه «بهمن سبز» گواهی حسن انجام کار دریافت کردیم که نشان دهنده رضایت کامل از عملکرد فنی و پشتیبانی ما در دوره بهره برداری بوده است. مجموعه بهمن سبز و سینما شهر دو مجموعه مجزا هستند. ما سرورها را هم به سینما شهر و هم به دیگر مجموعه ها ارائه دادیم. در مجموع بیش از ۱۲۰ سرور نصب شد؛ به صورت تقریبی ۵۰ عدد در سینما شهر و الباقی در سایر مجموعه ها از جمله بهمن سبز.

چطور سرور خانگی در پردیس های لوکس تهران کار می کند؟!

جابرانصاری در پاسخ به این پرسش که برخی مدعی هستند این سرورها قابلیت استفاده خانگی داشتند؟ توضیح داد: چنین ادعایی کاملاً بی اساس است. سرور سینمایی به هیچ وجه قابلیت استفاده در محیط خانگی ندارد. این سرورها برای نمایش دیجیتال فیلم با پروتکل های امنیتی خاص طراحی شده اند که صرفاً در سینماها قابل استفاده اند. موضوع عدم کیفیت سرورها نیز صحت ندارد. این موضوع نیز صحت ندارد. همچنان چندین سرور از همین مدل در حال حاضر در سینماهای تک سالنه در سراسر کشور فعال هستند و عملکرد مناسبی دارند. اگر کیفیت پایین بود امکان ادامه استفاده از آن ها وجود نداشت. شرکت «آرنکو» از سال ۱۴۰۰ تا به امروز بیش از ۱۵۰ سالن سینما در کشور تجهیز و نصب کرده است. این میزان معادل حدود ۷۵ درصد از کل سینماهایی است که در این مدت به ظرفیت سینمایی کشور افزوده شده اند. این آمار به خوبی گویای توان فنی اجرایی و تخصصی این مجموعه است.

وی ادامه داد: ما قیمت پایین تری ارائه دادیم و شرایط بهتری برای مصرف کننده ایجاد کردیم. ما با ارائه قیمت های منطقی و خدمات تخصصی موفق شدیم شرایطی بسیار بهتر برای مصرف کننده در کشور فراهم کنیم.

وی افزود: این دستاورد تنها محدود به استان ها نبوده؛ بلکه در تهران نیز پروژه های لوکس و شاخصی توسط ما اجرا شده اند. به عنوان نمونه می توان به پردیس سینمایی «شاهد» و پردیس «نیایش مال» و همچنین سالن های تازه تأسیس «سیتی سنتر اهواز» اشاره کرد که در همین دولت و در ماه های اخیر به بهره برداری رسیده اند. نکته قابل توجه این است که ما در کمتر از سه سال توانسته ایم تجهیز بیش از ۱۵۰ سالن سینما را به سرانجام برسانیم. این عدد نشان دهنده توان فنی اجرایی و اعتبار حرفه ای شرکت ما است و رزومه ای ارزشمند را برای ما در حوزه زیرساخت های سینمای کشور رقم زده است.

دلسوزان امروز؛ کاسبان دیروز بوده اند!

این مدیرعامل درباره قیمت گذاری تجهیزات نیز بیان کرد: ما توانستیم هزینه تجهیز کامل سیستم های صوتی و تصویری سالن های سینما را به صورت ملموسی کاهش دهیم. به طور مشخص در سال ۱۴۰۰ تجهیز سیستم صوت و تصویر سالن های سینما توسط شرکت هایی که بیش از ۱۵ سال با همکاری مدیرعامل وقت سینما شهر فعالیت می کردند ( رای یک سالن ۱۰۰ نفره) حدود یک میلیارد و دویست میلیون تومان برآورد می شد. اما با ورود ما به بازار همان کالاها با همان کیفیت با قیمت حدود ۷۰۰ میلیون تومان ارائه شد. در مورد سرورهای سینمایی نیز در همان سال ۱۴۰۰ قیمت یک دستگاه سرور ۳۰۰ میلیون تومان بود (حدود ۶۰۰۰ دلار) آن هم با نرخ ارز آن زمان. امروز که نرخ دلار از مرز ۱۰۰ هزار تومان گذشته همان شرکت ها باز هم ۳۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری می کنند! آیا امروز به فمر مشتری هستند یا با ضرر اقدام به فروش کالا می کنند!؟این نشان می دهد که در آن سال قیمت گذاری کاملاً غیرواقعی و انحصاری بوده است.

وی افزود: به باور من دغدغه مندان واقعی امروز سینمای ایران کسانی هستند که توانسته اند با اقدامات حرفه ای و شفاف شرایط بازار را به نفع مصرف کننده تغییر دهند. تجهیز ۱۵۰ سالن سینما در سراسر کشور آن هم توسط یک شرکت تازه وارد به این حوزه به وضوح نشان می دهد که بخشی از بازار از دست کسانی خارج شده که در گذشته با انحصار فعالیت می کردند. به بیان دیگر کسانی که خود را دلسوز و دغدغه مند سینما معرفی می کنند در واقع کاسبان دیروز این بازار بوده اند. متأسفانه عملکرد مجموعه سینما شهر در دوره گذشته و روابط آن با شرکت خاصی که به مدت ۱۵ سال تأمین کننده تجهیزات سینمایی بوده به قدری بدون نظارت و چشم بسته بوده که نتایج بسیار نگران کننده ای رقم زده است. به عنوان نمونه در حالی که مدیرعامل پیشین این مجموعه ۱۷ سال مدیریت این حوزه را برعهده داشته طی این همکاری طولانی مدت کالاهای تقلبی تحت عنوان برندهای معتبر مانند شرکت بین المللی جی بی ال به جای کالای اصلی در بیش از ۳۰ سینما در سراسر کشور و حتی خود سینما شهر عرضه شده است.

پایان انحصار؛ اعلام آمادگی برای عرضه سرورهای کیوب با قیمت مصوب به تمام سینماها

جابرانصاری در ادامه به نمایندگی رسمی شرکت «کیوب» اشاره کرد و گفت: اکنون که نمایندگی رسمی شرکت «کیوب» در خاورمیانه در اختیار مجموعه ما قرار دارد بدون توجه به اینکه سینما شهر یا سایر نهادها از ما حمایت کنند یا نه ما آمادگی کامل داریم سرورهای سینمایی کیوب را با قیمت مصوب و مشخص (۲ هزار دلار) و با لحاظ سود متعارف بازرگانی در اختیار تمامی سینماهای کشور قرار دهیم. هدف ما جلوگیری از شکل گیری مجدد انحصار گذشته و فراهم کردن شرایطی رقابتی برای تمام فعالان واقعی حوزه سینما است. ما معتقدیم که فضای سینمای کشور باید به گونه ای باشد که نه تنها از حضور شرکت های تازه نفس و توانمند استقبال شود بلکه رقابت سالم شفافیت در قراردادها و برخورداری از تجهیزات باکیفیت و اصیل در اولویت قرار گیرد.

وی در پایان گفت: از مدیران محترم سازمان سینمایی کشور انتظار می رود که با نگاه باز و حمایت از رقابت سالم اجازه ندهند تجربه تلخ مدیریت انحصاری ۱۷ سال گذشته دوباره تکرار شود. ما امیدواریم که زمینه برای حضور آزادانه شرکت ها و فعالان شایسته در بازار تجهیزات سینمایی فراهم شود و در نهایت این فضای باز منجر به رشد شکوفایی و حرکت روبه جلوی سینمای ایران شود.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا