سازمان ملل: سودان می‌تواند به مرکز ناامنی برای کل منطقه تبدیل شود

معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در سخنانی با هشدار نسبت به تداوم درگیری‌ها در سودان و کارساز نبودن تلاش‌های صورت گرفته در راستای توقف این درگیری‌های خشونت‌آمیز، تاکید کرد که این اتفاق می‌تواند برای کل منطقه فاجعه‌بار باشد.

به گزارش باراناخبر، فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در گفت‌وگو با عربی۲۱ در این باره تاکید کرد: هیچ تلاشی تا زمانی که به آتش‌بس پایدار و دائمی منجر نشود، کافی نخواهد بود و سرعت فعلی لغزش سودان به سمت ویرانی بی‌سابقه است.

فرحان حق تاکید کرد: بدون حمایت قوی بین‌المللی، سودان می‌تواند به سرعت به مرکز هرج و مرج و منبع ناامنی برای کل منطقه تبدیل شود.

وی وضعیت در دارفور و خارطوم را فاجعه بار توصیف کرد و گفت: درگیری‌ها پیچیده‌تر می‌شود، چراکه مردم در خانه‌ها و خیابان‌ها مورد حمله قرار می‌گیرند. صدها غیرنظامی کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شده‌اند و این اعداد و ارقام روز به روز در حال افزایش است.

فرحان حق افزود: به دلیل مشکلات مربوط به دسترسی به افراد نیازمند و غارت انبارهای سازمان ملل، کار سازمان ملل در سودان دشوارتر شده است. ما از طرفین می‌خواهیم که به ما اجازه دسترسی راحت به همه کسانی که در این کشور نیاز به کمک دارند را بدهند.

وی با دفاع از بی‌طرفی کار و فعالیت فولکر پرتس، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سودان، بر مخالفت این سازمان با درخواست عبد الفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان مبنی بر تغییر پرتس تاکید کرد.

فرحان حق در این باره اعلام کرد: پرتس به کار خود ادامه می‌دهد و در حال حاضر در «نایروبی»، پایتخت کنیا است.

این مقام سازمان ملل در این باره ادامه داد: سازمان ملل به ایفای نقش حیاتی در کمک به ملت سودان ادامه خواهد داد و ما به فعالیت‌های بشردوستانه و سیاسی خود ادامه می‌دهیم.

وی درباره دلیل تداوم درگیری‌ها در سودان نیز تصریح کرد: رهبران هر دو طرف درگیر معتقدند که می‌توانند به پیروزی نظامی دست یابند. بنابراین دولت‌های جهان باید همکاری کنند تا به این دو طرف بباورانند که این یک توهم خطرناک است.

معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از اظهاراتش درباره احتمال اعزام نیروی حافظ صلح توسط این سازمان به سودان نیز تاکید کرد: تنها با تصمیم شورای امنیت نیروی حافظ صلح توسط سازمان ملل به سودان اعزام خواهد شد.

وی درباره وجود یا عدم وجود اهرم فشار در دست سازمان ملل برای تحت فشار قرار دادن طرف‌های درگیر در سودان در راستای پذیرش آتش‌بس نیز افزود: بله؛ ما با متحدان خود از جمله اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب و هیئت بین دولتی توسعه شرق آفریقا (ایگاد) همکاری می‌کنیم، اما در این مرحله، نمی‌توانیم هیچ تلاشی را برای رسیدن به آتش بس پایدار کافی بدانیم.

فرحان حق در ادامه درباره میزان پولی که سودان برای جبران اثرات جنگ به آن نیاز دارد نیز گفت: سازمان ملل سه میلیارد دلار برای کمک‌های بشردوستانه فوری درخواست کرده است، اما پس از پایان جنگ، برای بازسازی این کشور به مبالغ بیشتر نیاز خواهد بود.

وی همچنین تاکید کرد: ادامه جنگ صرفاً به معنای رنج بیشتر و بیشتر برای ملت سودان است و این می‌تواند برای کل منطقه «فاجعه بار» باشد.

از ۱۵ آوریل گذشته درگیری‌های خشونت‌آمیز و گسترده‌ای میان نیروهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع این کشور در مناطق پراکنده سودان جریان دارد و دو طرف تلاش می‌کنند کنترل پایگاه‌های مهم این کشور از جمله کاخ ریاست جمهوری، مرکز فرماندهی کل نیروهای مسلح، مرکز فرماندهی نیروهای واکنش سریع و برخی فرودگاه‌های نظامی و غیرنظامی را به دست بگیرند.

این درگیری‌ها که عمدتا در خارطوم است، موجب کشته و زخمی شدن صدها غیرنظامی شده است، البته آمار رسمی از تعداد تلفات در نظامیان دو طرف وجود ندارد.

دو طرف تاکنون بارها درباره آتش‌بس توافق کردند، اما به آن پایبند نبودند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا