خاورمیانه در تعلیق! – باراناخبر

با ادامه روند درگیری ها در سرزمین ها اشغالی ورود گردشگران بین المللی به منطقه خاورمیانه با چالش های جدی رو شده است.

به گزارش باراناخبر تقریباً یک سال از آغاز جنگ بین رژیم صهیوینستی و حماس می گذرد و این جنگ درحال گسترش. منطقه خاورمیانه که رتبه نخست رشد گردشگری را پس از همه گیری کرونا ثبت کرده حالا با شرایطی مواجه شده است که می تواند تأثیرات بسیار منفی بر صنعت گردشگری این منطقه داشته باشد.

سرزمین ها اشغالی

از ژانویه تا ژوئن سال جاری میلادی حدود ۵۰۰ هزار گردشگر به سرزمین های اِشغال شده سفر کرده اند که در مقایسه با حدود دو میلیون گردشگر در همین زمان در سال گذشته کاهش قابل توجهی دارد. طبق گزارش منتشر شده توسط انجمن هتلداری این منطقه (IHA) در ژوئیه حدود ۱۰ درصد از هتل ها در این اراضی با خطر ورشکستگی مالی قریب الوقوع به دلیل کاهش شدید نرخ اِشغال مواجه هستند.

در سال ۲۰۲۲ سرزمین های اِشغالی ۲.۷ میلیون گردشگر با ۴ میلیارد دلار هزینه کرد را جذب کرده بودند و این منطقه در سال ۲۰۲۳ در مسیر ثبت یک رکوردشکنی بود.

مصر

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا توصیه سفر خود را برای مصر در سطح سه قرار داده است به این معنی که مسافران باید درباره سفر به این کشور تجدید نظر کنند. بالاترین سطح چهار است که به معنای «منع سفر» است.

با این حال مقامات گردشگری در مصر به تقاضای مداوم برای سفر به این کشور اشاره کرده اند و معاون وزیر گردشگری مصر در نمایشگاه گردشگری دبی که در ماه می برگزار شد نیز گفته است: «مصر با وجود مسائل ژئوپولیتیکی شاهد افزایش تقاضای گردشگری بوده که هرچند نشان می دهد امنیت مهم است اما نشان دهنده آگاهی مسافران و حرفه ای های گردشگری درباره نقش مصر در این بحران است.»

مصر در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ تقریباً ۷.۱ میلیون گردشگر جذب کرده است که با مدت زمان مشابه سال ۲۰۲۳ هم تراز است.

احمد عیسی وزیر گردشگری مصر در ماه می به اسکای نیوز عربی گفته بود که این وزارتخانه پیش بینی های خود را تنظیم کرده و اکنون انتظار دارد بین ۱۵.۵ تا ۱۶.۵ میلیون گردشگر داشته باشد که نسبت به هدف اولیه ۱۸ میلیون کاهش یافته است. مصر در سال ۲۰۲۳ از ثبت رکورد ۱۴.۹ میلیون بازدیدکننده خبر داده بود.

اردن

تعداد گردشگران واردشده به اردن در هشت ماه اول سال جاری میلای نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش یافته است. روزنامه تایمز اردن گزارش داده است با استناد به آمار منتشرشده از سوی وزارت گردشگری و آثار باستانی نرخ اِشغال هتل ها در برخی نقاط این کشور در یک سال گذشته به ۳ درصد رسیده است. به طور کلی برای اینکه یک هتل به سود برسد به ۵۰ درصد اِشغال ظرفیت نیاز دارد.

این وزارتخانه تخمین می زند که بین نوامبر ۲۰۲۳ و مارس ۲۰۲۴ ۲۸۷ میلیون دلار در هزینه های بالقوه گردشگری نسبت به سال قبل از دست داده است. بخش زیادی از این زیان به غیبت خریداران بین المللی مربوط می شود.

لبنان

در لبنان داده های گردشگری کمتری موجود است. طبق گزارش وزارت گردشگری این کشور تعداد گردشگرانی که در چهار ماه اول سال ۲۰۲۴ به لبنان وارد شدند به بیش از ۳۴۰ هزار نفر کاهش یافته که نسبت به ۳۹۵ هزار ورودی در همین دوره در سال ۲۰۲۳ کمتر شده است.

دبی

تنش های سریع در منطقه این هفته بر یکی از بزرگ ترین کنفرانس های گردشگری دبی یعنی اجلاس آینده مهمان داری سایه انداخت. اما به این بحران طی سه روز برگزاری آن با حضور ۲۰۰ سخنران به ندرت اشاره شد. عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات گفته است اصلا نگران جنگ نیست. او تاکید کرد: «ما همیشه با مشکلات مواجه بوده ایم. این منطقه همیشه دچار درگیری است اما رهبری امارات این نوع از شفافیت را دارد. ایمنی و امنیت یکی از بالاترین اولویت ها در امارات است. بالاترین پروتکل های امنیتی امارات چیزی است که ما به آن خوشحالیم و به آن افتخار می کنیم. ما همچنین شاهدیم که تعداد گردشگران سال به سال در حال افزایش است.»

امارات همه پروازهای خود را به و از عراق (بصره و بغداد) ایران و اردن در روزهای دوم و سوم اکتبر لغو کرد. پروازها به بیروت تا ۸ اکتبر به حالت تعلیق درآمده است. تعلیق این پروازها به ایران نیز همچنان ادامه دارد.

 عربستان سعودی

در عربستان سعودی یکی دیگر از بزرگ ترین بازارهای گردشگری منطقه تعداد گردشگران با وجود یک سال جنگ همچنان به قوت قبل باقی مانده است. عربستان سعودی در شش ماه اول سال ۶۰ میلیون گردشگر بین المللی و داخلی را پذیرفته است و گردشگران در این دوره ۳۸.۱ میلیارد دلار هزینه کردند.

 بازیگران اصلی چه می گویند؟

سباستین بازین مدیرعامل گروه هتل های فرانسوی اکور نیز در جریان اجلاس آینده مهمان داری اعلام کرد که این گروه از هیچ یک از مناطق آسیب دیده به دلیل جنگ خارج نخواهد شد. او گفت: «ما به مدت ۵۰ سال است فعالیم و هر سال در جایی که اکور فعالیت می کند یک تراژدی داریم. این می تواند مربوط به اقلیم جنگ یا هر چیز دیگری باشد و هیچ کاری نمی توانم در این باره انجام دهیم. تنها کاری که انجام داده ایم و ادامه خواهیم داد این است که هر زمان که یک حادثه تراژدی یا جنگ پیش می آید هرگز از آن کشور خارج نمی شویم. ما تعداد زیادی نیروی انسانی در میدان داریم و می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که آن ها ایمن هستند به بیمارستان ها دسترسی دارند و هتل ها باز بمانند. آن ها در زمان های تراژدی به ما بیشتر نیاز دارند.»

اکور دو هتل در لبنان و چهار هتل در سرزمین های اشغالی دارد.

به طور مشابه رقیب اکور یعنی گروه هتل های اینترکانتیننتال (IHG) نیز هتل های خود را در سرزمین های اشغالی و لبنان باز نگه داشته است. هیثم مطر مدیر کل منطقه ای هتل های اینترکانتیننتال نیز در این باره گفت: «ما به دقت وضعیت در حال تحول را زیر نظر داریم و امیدواریم که به خصومت ها پایان داده شود. ایمنی و امنیت مهمانان و همکاران ما اولویت اصلی ماست و ما تدابیر امنیتی را داخل و اطراف هتل هایمان در اسرائیل و لبنان افزایش داده ایم. تمامی هتل ها همچنان باز و فعال هستند.»

گروه های هتلداری هیلتون و ماریوت درباره شرایط کاری خود در بازه زمای کنونی اظهار نظری نداشته اند.

واکنش خطوط هوایی

بریتیش ایرویز پیش از این پروازهای رفت و آمد به تل آویو را تا ۷ اکتبر لغو کرد و اعلام کرد تیم های کارشناسی ما به طور مداوم عملیات جهانی ما و مناطق مورد فعالیت را تحت نظر دارند. همچنین بر اساس مقررات و دستورات دولتی هرگز پروازی را در صورت عدم ایمنی انجام نخواهیم داد.

خطوط هواپیمایی اتحاد (Etihad) متعلق به امارات تأیید کرد که پروازهای خود به تل آویو را لغو کرده و پروازهای بیروت را به صورت موقت معلق کرده است.

خطوط فلای دبی هم با اعلام اینکه پروازها به ایران عراق سرزمین های اشغالی و اردن از چهارم اکتبر از سر گرفته شده است عنوان کرد: «وضعیت را به دقت زیر نظر داریم و در صورت نیاز برنامه پروازی خود را تغییر خواهیم داد. فلای دبی در مسیرهای پروازی تصویب شده توسط رگولاتور فعالیت می کند و ایمنی مسافران و خدمه ما اولویت اصلی ماست.»

هواپیمایی کویت نیز اعلام کرد مسیرهای پروازی برخی از خدمات خود را تنظیم کرده و این باعث تغییر در زمان بندی پروازهای برخی مقاصد شده که به دلیل اعمال تدابیر امنیتی لازم و اطمینان از ایمنی مسافران است.

هواپیمایی عربستان هم اعلام کرده است که عملیات پروازی خود به بیروت را معلق کرده است.

امارات در دوم و سوم اکتبر همه پروازها به و از عراق (بصره و بغداد) ایران و اردن را لغو کرد. پروازها به بیروت تا ۸ اکتبر معلق بود. این شرکت گفت: «پس از بسته شدن فضای هوایی یکم اکتبر امارات برخی پروازها را لغو کرده و برخی دیگر را تغییر مسیر داده است. ما وضعیت را از نزدیک زیر نظر داریم و تمام تلاش خود را می کنیم تا کمترین اختلال را برای مسافران ایجاد کنیم و به کسانی که تحت تأثیر قرار گرفته اند کمک کنیم. امارات به مسافرانی که از فرودگاه بین المللی دبی استفاده می کنند توصیه کرده است آخرین وضعیت پرواز خود را از وبسایت این خطوط هوایی بررسی کنند.»

شرکت های هواپیمایی گروه لوفت هانزا دوباره برنامه های پروازی خود را به دلیل وضعیت کنونی در خاورمیانه تغییر داد و برنامه پروازها به این منطقه را به این ترتیب اعلام کرد: پروازها به تل آویو تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ معلق خواهد بود. پروازها به بیروت تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۴ معلق خواهد بود. پروازها به تهران تا ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴ همچنان لغو خواهد بود.

شرکت لوفت هانزا پیش از این نیز تصمیم به توقف پروازها به تهران تا ۲۶ اکتبر به دلایل عملیاتی گرفته بود.

منبع: Skift

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا