خالی شدن سینما از اندیشه پیامد های خطرناک دارد/ روایت «صیاد» صادقانه و جذاب بود +فیلم

فرشید نوابی در گفت و گو با آنا:

بازیگر سینما و تلویزیون از ضرورت تقویت سینمای متفکر در کنار تولید آثار کمدی گفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا در روز اول برگزاری جشنواره فیلم فجر فرشید نوابی بازیگر سینما و تلویزیون از جمله هنرمندان حاضر در برج میلاد بود که به تماشای فیلم سینمایی «صیاد» ساخته جواد افشار نشست.

در همین راستا وی در گفت و گو با خبرنگار آنا درباره اهمیت جشنواره فیلم فجر گفت: این رویداد سینمایی را می توان مجموعه ای از تفکرات مختلف و حتی جمع اضداد دانست. تقریباً همه سلیقه ها وگرایش های سینمایی در این جشنواره حضور دارند و از این منظر می تواند مجموعه ای کامل باشد که اهالی سینما و فیلمسازان با رصد آن به دورنمای سینما ایران پی ببرند.

وی اظهارکرد: در جشنواره فیلم فجر علاوه بر گونه های مختلف سینمایی از حیث منشاء ساخت هم شاهد هستیم که انواع فیلم های ارگانی مستقل مشارکتی و متعلق به سینمای بدنه به صورت همزمان حضور دارند. البته در هر دوره ای به اقتضای سیاستگزاری ها نسبت هر کدام از این گونه ها متفاوت است. این رویداد همان گونه که مشهور هم شده تحویل سال و بهار سینمای ایران است که دورنمای سال آینده سینما را روشن می کند و ما مسیر تولید در سال آینده را درک خواهیم کرد.

خالی شدن سینما از اندیشه پیامد های خطرناک دارد/ روایت «صیاد» صادقانه و جذاب

این بازیگر سینما و تلویزیون درباره کاهش تعداد مخاطبان سینما در سال های اخیر نیز گفت: به هرحال یکی از جنبه های سینما بحث سودآوری تجاری است و درکشور ما هم سودآوری هم معمولاً در تولید آثار کمدی خلاصه می شود. این واقعیتی است که نمی تواند محل ایراد باشد اما آن چه که محل تأمل و ایراد است سیاست هایی است که باعث می شود «کمدی» از یک گونه سینمایی فراتر رفته و به گفتمان غالب تبدیل شود.

خطر خالی شدن سینما از تفکر

نوایی افزود: در همان دورانی که سینمای اجتماعی ما در دهه هفتاد و هشتاد رونق زیادی داشت کمدی ها هم نقش مهمی در جذب مخاطبان داشتند امّا به نظر می رسد سیاستگزاری ها به شکلی پیش رفته است که برای مردم فقط جنبه سرگرمی و تفریحی سینما پررنگ شده است و این ساحت مهم فرهنگی از اندیشه خالی شده است. به عبارت دیگر جنبه تفکر برانگیز سینما کاملاً به حاشیه رفته؛ این موضوع خیلی خطرناک است و در بلندمدت آسیب های فراوانی به فرهنگ جامعه می رساند. باید سینمای اجتماعی و هنری ما هم به ریل اصلی خود بازگردد تا قطار سینمای ایران به صورت کامل و با همه واگن ها به حرکت خود ادامه دهد.

وی عنوان کرد: اکنون حوزه اکران سینمای ایران به یک ابزار سرگرمی صرف تبدیل شده و تا حد زیادی خالی از اندیشه است. چرا باید یک فیلم با زبان فارسی از سوی کشور آلمان به جایزه اسکار ارسال شود و به مراحل نهایی هم برسد اما ما نماینده ای در اسکار نداشته باشیم؟ بالاخره مدیران ما باید پاسخگوی این انفعال باشند آن هم برای سینمایی که همیشه در جهان حرفی برای گفتن داشته است. تاریخ با بی رحمی قضاوت می کند و کاری نکنیم که بعد ها درتاریخ نتوانیم پاسخگوی عملکردمان باشیم. من به عنوان فرشید نوابی در مقابل تاریخ به اندازه خودم مسئولم.

«صیاد» روایتی صادقانه از دوران دفاع مقدس

نوایی افزود: امسال درگیر بازی در سریال «ناریا» به کارگردانی آقای جواد افشار بودم و به همین واسطه هم فرصتی دست داد تا مهمان اکران فیلم صیاد باشم. آقای افشار کارگردان کاربردی است که مختصات قاب تلویزیون و پرده سینما را به خوبی می شناسند.

خالی شدن سینما از اندیشه پیامد های خطرناک دارد/ روایت «صیاد» صادقانه و جذاب بود/////

جواد افشار کارگردان فیلم سینمایی «صیاد»

این بازیگر سینما و تلویزیون گفت: ویژگی مهم فیلم «صیاد» این است که روایت صادقانه ای از دوران دفاع مقدس ارائه می دهد. معمولاً فیلم هایی که با بودجه نهاد ها ساخته می شوند در معرض اتهام شعارزدگی و کلیشه ای بودن هستند که این موضوع را در فیلم «صیاد» ندیدیم. من نکاتی را از لابه لای دیالوگ های این فیلم یافتم که گفتن آنها واقعا شهامت می خواست. فکر می کنم «صیاد» از آثار شاخص سینمای دفاع مقدس باشد.

چالش بازی در نقش شخصیت های واقعی

وی اظهار کرد: در گفتگویی هم که با آقای علی سرابی (بازیگر نقش شهید صیاد شیرازی) داشتم به این نکته اشاره کردم که معمولاً در آثاری که یک شخصیت واقعی و تاریخی سوژه فیلم است بحث شبیه بودن بازیگر به شخصیت از حیث فیزیکی و نحوه گفتار و میمیک صورت یک چالش محسوب می شود. اما فکر می کنم این تابو شکسته شده و الزامی ندارد که بازیگر به لحاظ چهره کاملاً شبیه شخصیت اصلی باشد.

نوایی افزود: بازی در نقش شخصیت های معاصر سخت و دارای ریسک بالایی است چرا که مردم از آنها تصویر صدا و خاطره دارند. مثل بازخوانی قطعات موسیقی خاطره انگیز است که هر چقدر هم خواننده دوم این قطعه را هنرمندانه اجرا کند باز هم مخاطبان با آن اجرای اول احساس قرابت بیشتری دارند بیشتر ی دارند؛ با این حال به اعتقاد من علی سرابی و مجموعه بازیگران این فیلم از این آزمون سربلند بیرون آمده اند و توانستند کار آبرومندانه ای را رقم بزنند.

دکمه بازگشت به بالا