حذف تومور مغزی با جراحی از طریق چشم 

برای نخستین بار در انگلیس یک بیمار به نام روویمبو کاویای ۴۰ ساله تحت عمل جراحی قرار گرفت تا پزشکان تومور مغزی اش را از طریق حدقه چشم حذف کنند.

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ در سال ۲۰۲۳ میلادی مشخص شد وی دچار تومور مغزی است. او قبل از تشخیص تومور برای مدتی طولانی دچار سردرد می شد. این سردرد ها در فوریه ۲۰۲۲ میلادی بدتر شدند و او در ابتدا تصور می کرد دندان درد دارد.

 اما چک آپ دندانپزشکی هرگونه وجود مشکلات دندانپزشکی را رد کرد و در همین راستا وی برای مراقبت های اضطراری پزشکی به درمانگاه عمومی لیدز (LGI)

مراجعه کرد. ام آر آی این بیمار یک تومور مغزی در نزدیکی ساقه مغز و چشم چپ او را نشان داد. کاویای در این باره گفت: این تشخیص برایم شوکه کننده بود. این زمان بسیار پر اضطرابی برایم بود. درد شدیدی داشتم و مدیریت داروهایم کار مشکلی بود.

 حذف کردن تومور از طریق فرایند جراحی کار سختی بود. این تومور ها در منطقه سینوس کاورنوس قرار داشتند که دسترسی به آن چالش برانگیز بوده است.

 در این زمان جراحات تصمیم گرفتند از اندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر همراه دوربین است برای حذف تومور استفاده کنند.

جراحان به رهبری عاصیم شیخ و جیتن پارمار این جراحی کم تهاجمی را انجام دادند. آنها از طریق شکاف کوچک ۱.۵ سانتیمتری در پلک بیمار به تومور دسترسی یافتند. در حال حاضر بیشتر جراحی های تومور مغزی شامل برش های بزرگ و برداشتن بخشی از جمجمه است که سبب می شودد دوره نقاهت طولانی شود. برداشتن تومور های قاعده جمجمه نیاز به کرانیوتومی باز دارند. این منجر به آسیب به بافت های اطراف و یک دوره بهبودی طولانی می شود.

کارشناسان معتقدند این روش اندوسکوپیک یک گزینه ایمن تر و کم تهاجمی تر است.

 این تکنیک به جراحان اجازه می دهد بدون باز کردن جمجمه یا جمع کردن یا فشرده کردن مغز تومور را حذف کنند. ماهیت کم تهاجمی این فرایند به میزان قابل توجهی تروما را کاهش می دهد و به بیماران امکان می دهد سریع تر با اسکار زخم کوچک تر بهبود یابند.

یکی از دلایل موفقیت این جراحی برنامه ریزی سه بعدی بود. یک مدل سه بعدی از آناتومی بیمار تهیه شد که به جراحان اجازه می داد این فرایند از قبل تمرین کنند.

 

 

دکمه بازگشت به بالا