اولین جراحی گرفتگی عروق مغز جنین در کشور انجام شد

متخخصان ایرانی موفق شدند تا برای نخستین بار در کشور جراحی درمان آنوریسم عروقی جنین را در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران انجام دهند؛ سابقه این عمل در دنیا به دو سال پیش و در کشور آمریکا برمی گردد.

به گزارش خبرنگار آنا؛ آنوریسم یک برآمدگی یا تورم در دیواره شریان است که اگر بزرگ شود می تواند ترکیده و منجر به خونریزی خطرناک یا حتی مرگ شود.

آنوریسم ورید گالن به نوعی ارتباط غیر طبیعی شریان های عمقی مغز گفته می شود که غالبا باعث ایجاد بزرگی قلب (کاردیومگالی) و نارسایی قلب جنین در اثر افزایش میزان پمپاژ خون می شود. در این حالت خون اکسیژن دار پس از پمپاژ دوباره به قلب برمی گردد و جنین با دو مشکل مواجه می شود؛ یکی اینکه قلب دچار فشار زیادی می شود و دوم اینکه آنوریسم در معرض پارگی یا خطر ترکیدن قرار می گیرد.

چند روز گذشته نخستین جراحی درمان آنوریسم عروقی جنین تحت گاید سونوگرافی در بیمارستان امام خمینی(ره) انجام شد تیم پزشکی این جراحی متشکل از علیرضا شمشیرساز متخصص جراح جنین از بیمارستان هاروارد صدیقه باراناخبر مسئول بخش پریناتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) و حسین قناعتی متخصص رادیولوژی و جراح عروق مغز بسته بود.

حسین قناعتی متخصص رادیولوژی و جراح عروق مغز بسته در گفت وگو با خبرنگار آنا گفت: پزشک زنان و زایمان در سونوگرافی کنترل یک خانم باردار با جنین ۳۴ هفته ای متوجه  یک ضایعه در وسط مغز جنین شد این ضایعه نشانه ناهنجاری در یک سری از عروق مغزی است. بنابراین پس از بررسی های لازم تیم پزشکی با استفاده ازسونوگرافی که یک روش درمانی است با پر کردن این عروق ناهنجار مغزی سعی کردند تا جریان خون را کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه علل واقعی ایجاد آنوریسم ناشناخته است اما برخی عوامل مانند سابقه خانوادگی از آنوریسم مغزی خطر بروز این عارضه را افزایش می دهند. تاکید کرد: کودکان مبتلا به این بیماری اگر درمان نشوند بعد از تولد به خاطر بالا بودن جریان خونی مغز در بیشتر موارد دچار سکته های مغزی می شوند.

این جراح عروق مغز بسته درخصوص مزیت های این جراحی قبل از تولد جنین گفت: بچه ای که هنوز متولد نشده فرصت دارد تا بسیاری از آسیب های ناشی از جراحی را ترمیم کند همچنین این جراحی می تواند از نارسایی های شدید قلب در آینده جلوگیری کرده و احتمال زنده ماندن بعد از زایمان را افزایش دهد.

طبق بررسی ها ایران دومین کشوری است که این جراحی را انجام می دهد.

قناعتی گفت: این گونه اقدامات در پزشکی نشان دهنده به روز بودن فضای علمی ایران است تشریح کرد: در مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی بیمارستان امام خمینی تا کنون هفت برنامه هوش مصنوعی نوشته شده است همچنین بیش از ۱۰ برنامه دیگر نیز در دست اقدام و طراحی است.

علاوه براین موارد در حوزه جراحی به کمک ربات و جراحی از راه دور نیز خوشبختانه در ایران ربات جراح ساخته شده و ما بنا داریم که از ربات جراح در جراحی عروق و اندوواسکولار که بر درمان بیماری های عروق خونی از جمله شریان ها سیاهرگ ها و عروق لنفاوی استفاده کنیم که مزایای زیادی ازجمله  کاهش عوارض وافزایش دقت و موفقیت های جراحی دارد.

 

دکمه بازگشت به بالا