کاهش وابستگی به چین؛
کاهش وابستگی به چین، اتحادیه اروپا و ژاپن را به فکر افزایش همکاری در حوزه نیمه رساناها و ریزتراشهها انداخته و در این باره توافقهایی هم صورت گرفته است.
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، همزمان با رقابت جهانی برای اعمال کنترل بر فناوریهایی که در عرصههای نظامی حیاتی تلقی میشوند، «تیری برتون» رئیس بخش صنعت اتحادیه اروپا از افزایش همکاری با ژاپن در حوزه نیمه رساناها (نمیه هادی ها) خبر داد.
به گفته برتون، اتحادیه اروپا و ژاپن برای رصد زنجیره تأمین و همچنین تسهیل تبادل تحقیقات و مهندسین حوزه ریزتراشهها و نیمه رساناها، با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
علاوه بر این، اتحادیه اروپا از راه ارائه یارانه، از شرکتهای ژاپنی که در بستر قاره اروپا فعالیت میکنند، حمایت خواهد کرد.
ژاپن طی سالهای اخیر سهم عمده خود در بازار جهانی تراشهها را از دست داده است.
افزایش همکاریهای اروپا و ژاپن در حوزه ریزتراشه در شرایطی رخ میدهد که اتحادیه اروپا به دنبال کاهش وابستگی خود به چین است.
روز جمعه، رهبران اتحادیه اروپا متعهد شدند که وابستگی این بلوک سیاسی به چین را کاهش داده و به دنبال راهی برای موازنه تلاشها برای ریسک زدایی از رابطه و در عین حال، همکاری با پکن در حوزه هایی چون تغییرات اقلیمی باشند.
روز گذشته نیز، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان هشدار داد که ریسک زدایی از رابطه با چین آنگونه که مد نظر اتحادیه اروپا است، بیش از آنکه به دولتها مربوط باشد، در گرو اقدام شرکتهای تجاری است.
وی در توضیح این مطلب افزود: ریسک زدایی یک پروژه کوتاه مدت نیست چراکه اصل موضوع به تصمیمهایی بازمی گردد که باید از سوی شرکتها اتخاذ شود.
به گفته شولتز، نباید اصطلاحاً همه تخم مرغها را در یک سبد قرار داد، اما این دقیقا همان کاری است که شرکتهای خصوصی در تعامل با چین انجام میدهند.
وی گفت: مدتها است که شرکتها این کار را انجام میدهند. پس وظیفه ریسک زدایی در درجه اول با دولت نیست چراکه ما به شرکتهای خصوصی نمیگوییم که کجا سرمایه گذاری کنند.