فواید قهوه گلد برای کبد چرب
امروزه استفاده از با سرعت بیشتری در میان مردم رواج دارد. برخی برای شب بیداری و برخی صرفا برای طعم دلپذیرش، آن را می نوشند. اما این نوشیدنی محبوب ویژگی های دیگری نیز دارد. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با اثرات قهوه برای کبد چرب و رابطه قهوه و کبد چرب صحبت کنیم. همه ما قهوه را به عنوان یک نوشیدنی میشناسیم که می تواند ما را شب بیدار نگه دارد. ترکیباتی که در قهوه وجود دارد باعث می شود که سیستم عصبی مرکزی را برای هشدارها فعال نگه دارد. قهوه ممکن است به کاهش خطر سکته مغزی، زوال عقل، بیماری پارکینسون و انواع خاصی از سرطان کمک کند، تاثیر قهوه بر سلامت کبد بسیار بیشتر است. اینکه آیا قهوه کبد را چرب می کند؟ موضوعی است که نیاز به پژوهش های بیشتری دارد.
جهت اطلاع از قیمت خرید قهوه فوری سوپریم دکتر بیز اینجا کلیک کنید
مقدار مصرف توصیه شده قهوه و بهترین زمان برای نوشیدن آن
اکنون که با رابطه قهوه و کبد چرب آشنا شدید، نوبت به آن می رسد که بررسی کنیم، چه میزان قهوه برای شما مناسب است. چندین مطالعه، تاثیر بر بیماریهای کبدی را با توجه به میزان مصرف آن بررسی کرده اند. یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۵ نشان داده است که مصرف روزانه کمتر از ۱ فنجان قهوه منجر به کاهش ۱۵٪ خطر مرگ ناشی از بیماری های مزمن کبد می شود. نوشیدن روزانه ۴ فنجان قهوه با کاهش ۷۱ درصدی همراه بوده که این مطالعات نشان می دهد که نتایج، وابسته به مقدار مصرف (دوز) قهوه است. به طور کلی، به نظر می رسد که بهترین تأثیرات در حدود ۳ فنجان در روز مشاهده می شود. و اما در مورد، هیچ زمان خاصی از روز وجود ندارد. شما هر زمانی از طول شبانه روز می توانید از نوشیدن فنجان قهوه خود لذت ببرید.
قهوه و ارزش تغذیه ای آن
طبق استاندارد وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک فنجان قهوه دم کرده و بدون هیچگونه افزودنی فقط حاوی ۱ کالری است. این ماده حدود ۶ میلی گرم سدیم و حدود ۰٫۳ گرم پروتئین دارد، بدون هیچ گونه قند یا چربی ذاتی. اما همین قهوه که به نظر می رسد مواد مغذی چندانی در خود ندارد، فواید ویژه ای را برای سلامتی بدن ما به ارمغان می آورد. از جمله فواید آن می توان به تاثیر مثبت بر بهبود بیماری های کبدی و انواع مختلف سرطان ها مانند سرطان کبد، سرطان روده بزرگ، سرطان مری، سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان لوزالمعده، سرطان تخمدان و سرطان کلیه اشاره کرد.
بنابراین برای تسریع در روند بهبود بیماری های مذکور و همچنین بهره مندی از تلخ برای کبد بهتر است قهوه را در لیست نوشیدنی هایی که استفاده می کنید، قرار دهید.
قهوه با کبد چه می کند؟
عده ای از افراد در رابطه با مضرات قهوه برای کبد ابهاماتی دارند که در این بخش سعی کردیم به طور کامل به آن ها پاسخ دهیم. برای بررسی تاثیر نوشیدن قهوه بر سلامت کبد و مضرات قهوه برای کبد تحقیقات فراوانی انجام شده است برخی از این تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن قهوه باعث کاهش یک نوع آسیب کبدی به نام فیبروز کبدی می شود که در مراحل پیشرفته به سیروز کبدی معروف است. اثرات مفید قهوه در انواع مختلف بیماری های کبدی مانند هپاتیت C و هپاتیت B، بیماری کبد چرب ناشی از الکل و بیماری کبد چرب غیر الکلی هم مشاهده شده است. البته این به این معنا نیست که قهوه را تنها باید به افرادی دارای بیماری های کبدی توصیه کرد. تحقیقات همچنین نشان داده است که نوشیدن قهوه در بین افراد سالم در مقایسه با بیمارانی که قهوه نمی نوشند، سطح آنزیم های کبد را بهبود می بخشد. به زبان ساده تر، مصرف قهوه می تواند به کاهش سطح التهاب کبد کمک کند. البته زمانی که از قهوه و فواید آن برای کبد صحبت می کنیم، منظورمان هر نوعی از قهوه است. با این حال، ظاهرا بهترین نوع قهوه برای کبد چرب، قهوه معمولی و بدون هیچگونه افزودنی برای سلامت کبد مفیدتر است. طرز تهیه قهوه برای کبد چرب چگونه است؟ این سوالی است که زیاد پرسیده می شود اما باید گفت قهوه ای که برای کبد چرب آماده میکنید، روش تهیه متفاوتی ندارد، فقط بهترین است از قهوه معمولی و بدون هیچ افزودنی استفاده کنید.
قهوه می تواند بیماری های کبدی مرتبط با هپاتیت C را درمان کند؟
پرسش بالا یکی از سوالات رایج در رابطه با تاثیر قهوه بر کبد چرب می باشد و جواب آن متاسفانه منفی است. درمان هپاتیت C فقط با داروهای ضد ویروس امکان پذیر است. اما نوشیدن قهوه برای بیماران مبتلا به هپاتیت C توصیه می شود. مطالعات نشان داده است که میزان ویروس هپاتیت C و فیبروز کبدی می تواند در میان بیمارانی که قهوه می نوشند کاهش یابد. یک مطالعه دیگر هم نشان داده است که نوشیدن ۳ فنجان قهوه یا بیشتر در روز می تواند خطر پیشرفت بیماری کبد را کاهش دهد؛ در نتیجه می توان بر تاثیر عجیب نوشیدن قهوه بر کبد اذعان کرد.
آیا نوشیدن زیاد قهوه برای کبد مضر است؟
در مورد اینکه تأثیر قهوه بر کبد چگونه است؟ باید بگوییم بر اساس بیشتر مطالعات، اثر قهوه بر کبد و بیماری های کبدی رابطه مستقیمی با میزان مصرف قهوه دارد. بیشتر این مزایا در نوشیدن منظم 3 فنجان قهوه گزارش می شود. با این حال، مصرف زیاد قهوه همچنین می تواند از نظر افزایش ضربان قلب، اضطراب و سوزش معده به سلامتی شما آسیب برساند. بنابراین، برای جلوگیری از این عوارض جانبی، به طور کلی توصیه می شود روزانه حدود ۳ فنجان قهوه مصرف کنید.
به یاد داشته باشید کافئین یک محرک قدرتمند است که می تواند اضطراب شما را برانگیزد و به همین دلیل مقادیر بیش از حد آن می تواند شما را بیدار نگه دارد. بنابراین، افرادی که از اضطراب یا مشکلات خواب رنج می برند باید از نوشیدن بیش از حد قهوه خودداری کنند. همین طور مصرف زیاد قهوه می تواند ریفلاکس اسید یا سوزش معده را بدتر کند. برای اطلاع از میزان کافئین موجود در قهوه های مختلف پیشنهاد می کنیم مقاله را مطالعه کنید.
نقش مثبت قهوه در مبارزه با بیماری کبد چرب غیر الکلی
خبر خوب این است که نوشیدن ۲ الی ۳ فنجان قهوه می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش دهد. بیماری کبد چرب اغلب نتیجه نوشیدن بیش از حد الکل است. اما بیماری کبد چرب غیر الکلی در بیمارانی مشاهده می شود که الکل نمی نوشند، اما به دلیل چاقی، دیابت، فشار خون بالا یا کلسترول بالا دچار این بیماری شده اند. هر نوع بیماری کبد چرب می تواند شما را مستعد فیبروز کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبد و سرطان کبد کند. اما محققان دریافته اند که نوشیدن قهوه خطر التهاب کبد و سرطان کبد را در بین بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب کاهش می دهد.
برای کاهش خطر سرطان کبد، قهوه مصرف کنید
به نظر می رسد نوشیدن قهوه اثرات محافظتی بر سرطان کبد دارد که احتمالاً به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در آن است. این مسئله می تواند به اثرات محافظتی قهوه در بیماران با عوامل خطر شناخته شده سرطان کبد مانند هپاتیت ویروسی B و هپاتیت C و سیروز کبدی مربوط به هر علتی مرتبط باشد. با این حال، مطالعات تحقیقاتی همچنین تأیید می کنند که نوشیدن قهوه می تواند به طور کلی خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و بر روی بیش از ۲۱۵۰۰۰ زن و مرد انجام شد، نشان داد افرادی که روزانه ۲-۳ فنجان قهوه می نوشند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند، ۳۸٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد را دارند. علاوه بر این، نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز منجر به کاهش ۴۱ درصدی خطر ابتلا به سرطان می شود.
چند توصیه به افراد مبتلا به بیماری کبد
شاید بد نباشد در انتهای این مقاله چند توصیه به بیماران مبتلا به بیماری های مزمن کبدی، به ویژه بیماران مبتلا به بیماری کبد در مورد تاثیر نوشیدن قهوه بر سلامت کبد چرب داشته باشیم. اولین توصیه این است که روزانه حدود ۳ فنجان قهوه بنوشید. همچنین توجه داشته باشید که این تنها قهوه نیست که می تواند باعث بهبود سلامت کبد شما شود. مواردی مانند تغذیه مناسب همراه با رژیم غذایی پر پروتئین و کم چربی، مصرف کمتر قندها و انجام ورزش های هوازی در حدود ۲۰-۳۰ دقیقه در روز می تواند چندین پله سلامت کبد شما را ارتقا دهد. بنابراین سعی کنید تغذیه سالم، ورزش و به طور کلی سبک زندگی سالم را از همین امروز در برنامه های خود قرار دهید.
همچنین مجددا تاکید می کنیم بهترین برای کبد چرب را شخصا پیدا کنید؛ چراکه هرکسی بهتر از دیگران بدن خود را می شناسد و به همین دلیل راحت تر امکان تعیین بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب را دارد. نظر شما در رابطه با اثرات قهوه برای کبد چرب چیست؟ با به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود، امتیاز کافی کلاب دریافت کرده و از تخفیفات کم نظیر آن بهره مند شوید.
منبع: , سازمان بهداشت جهانی در گزارشهای اخیر خود پس از بررسی بیش از 1000 مطالعه روی انسانها تأیید کرد که بین قهوه و کبد رابطه تنگاتنگی برقرار است و نوشیدن منظم روزانه دو فنجان قهوه میتواند از سرطان کبد جلوگیری کند. قهوه همچنین خطر ابتلا به سایر بیماریهای کبدی، از جمله فیبروز و سیروز را کاهش داده و میتواند از پیشرفت اختلالات کبدی در برخی بیماران بکاهد.
با این حال، دانستن این نکته حائز اهمیت است که اگرچه نوشیدن قهوه ممکن است کبد را در برابر ابتلا به بیماریهای مختلف محافظت کند، اما برای سلامت کبد یک خوب، نوشیدن آب فراوان، انجام ورزش منظم و حفظ وزن سالم نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این مقاله، ما به فواید و مضرات قهوه روی کبد و تاثیر آن بر هپاتیت و سرطان کبد پرداختهایم. با ما همراه باشید.
آیا نوشیدن زیاد قهوه برای کبد مضر است؟
اگرچه نوشیدن قهوه برای سلامت کبد مفید است، اما کافئین زیاد نیز میتواند آسیب یا التهاب ناگهانی کبد را تشدید کند، چرا که کافئین میتواند با عملکرد خود، مانع از تلاش بدن برای توقف التهاب شده و کبد را دچار مخاطره کند. علاوه بر این، نوشیدن بیش از حد قهوه، مشکلاتی از قبیل بیحالی، اضطراب و اختلالات خواب را به دنبال خواهد داشت.
نقش مصرف قهوه در کاهش خطر سرطان کبد
اینطور به نظر میرسد که این عناوین، دو یار جداناشدنی هستند. قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است که به ویژه برای بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید است. بیماری کبد چرب غیرالکلی، زمانی رخ میدهد که چربی اضافی در سلولهای کبد تجمع یابد.
این بیماری از هر 4 نفر در ایالات متحده 1 نفر را تحت تاثیر قرار داده و اکثرا در افرادی که دچار اضافه وزن هستند و یا دیابت یا کلسترول بالا دارند، رخ میدهد. علاوه بر این، کبد چرب غیرالکلی با گذشت زمان، میتواند باعث سیروز یا زخم در کبد و منجر به سرطان یا نارسایی کبد شود.
اما تحقیقات نشان میدهد افرادی که زیاد قهوه مینوشند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی قرار میگیرند. به نظر میرسد قهوه به نوعی از افرادی که مشکلات کبدی دارند، محافظت میکند. حتی شواهدی بر این مبنا وجود دارد که قهوه برای افراد مبتلا به هپاتیت C (ویروسی که کبد را آلوده میکند و میتواند منجر به سیروز و سرطان کبد شود) نیز مفید است.
آیا قهوه بدون کافئین برای کبد مفید است؟
بسیاری از تاثیرات مفید قهوه، ناشی از کافئین موجود در آن است و برای بهرهمندی از مزایای آن باید قهوه معمولی – نه بدون کافئین – مصرف شود. همچنین، قهوه حاوی آنتی اکسیدانها و سایر ترکیبات مفیدی است که همگی نقش مهمی در کاهش التهاب کبد دارند.
آیا همه انواع قهوه تاثیر یکسانی روی کبد دارند؟
البته که انواع مختلف قهوه تاثیرات مفیدی روی کبد دارند، اما بهترین تاثیرات را در این زمینه، قهوه ساده، قهوه فوری و اسپرسو نشان دادهاند.
نوشیدن قهوه، یکی از راههای حفظ سلامت کبد است.
ارتباط مصرف قهوه با هپاتیت C
بدن در هنگام هضم کافئین، یک ماده شیمیایی به نام پاراکسانتین میسازد که با کند کردن رشد بافت اسکار درگیر در فیبروز به مبارزه با سرطان کبد، سیروز مرتبط با الکل، بیماری کبد چرب غیرالکلی و هپاتیت C کمک میکند. لازم به ذکر است که در کنار نوشیدن قهوه، رعایت یک رژیم غذایی سالم نیز یکی از ارکان بهبودی آسیبهای کبدی، از قبیل هپاتیت C است.
این قسمت از بدن، اولین عضوی است که غذای خورده شده را متابولیزه میکند و مصرف مقدار زیادی مواد قندی و چربی اشباع شده میتواند منجر به بیماری کبد چرب شود. البته نوشیدن زیاد الکل نیز میتواند آسیبی همیشگی و غیرقابل جبران به این قسمت از بدن وارد نموده و در نهایت منجر به سیروز کبدی شود.
جهت اطلاع از قیمت قهوه گانودرما با مشاوران ما در تماس باشید
با این حال، باید توجه شود اگرچه بین این دو موضوع ارتباط مثبتی برقرار است، اما قهوه معجزهگر نیست و نمیتواند به طور کامل روند بیماریهای کبدی را معکوس کند یا آسیب ناشی از مصرف بیش از حد الکل را از بین ببرد، اما میتواند یک گام موثر و رضایتبخش به سمت داشتن یک کبد سالمتر باشد.
مضرات مصرف قهوه
تحقیقات نشان میدهد مصرف بیش از حد کافئین (500-600 میلیگرم قهوه روزانه یا 5 فنجان یا بیشتر)، میتواند منجر به بیقراری، تندخویی، تحریک پذیری و لرزش عضلانی شود. ترکیب کافئین و استرس نیز بر احتمال تجربه حالتهای روانپریشی در فرد میافزاید.
همچنین، طبق مطالعات موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیوی آمریکا، با اینکه مقادیر متوسط قهوه میتواند به سمزدایی کبد کمک کند، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است اثر معکوس داشته باشد و عملکرد کبد را مختل کند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که از دوزهای بالایی از داروهای مسکن رایج بدون نسخه استفاده شود.
علاوه بر این، قهوه میتواند با تحریک شریانهای قلب باعث افزایش فشار خون و کاهش تنفس عمیق شود. تنفس کم عمق ناشی از کافئین زیاد نیز به نوبه خود جریان اکسیژن به مغز را مختل میکند که به فرآیند تصمیمگیری آسیب میرساند.
برخی پزشکان برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی، مصرف حداقل سه فنجان در روز قهوه را توصیه میکنند و اگر فرد مبتلا به هپاتیت یا بیماری کبد چرب نیز باشد، مصرف حتی بیشتر از این مقدار – به اندازه چهار، پنج یا حتی شش فنجان در روز – نیز ممکن است تجویز شود.
با این حال، همه نمیتوانند این مقدار قهوه را بدون احساس تنش تحمل کنند. این دوز مصرف، میتواند باعث سردرد، مشکل در شروع خواب، اضطراب و عصبانیت در برخی افراد شود. به همین دلیل این دوز تنها در صورتی پیشنهاد میشود که بدن فرد تحمل طی چنین مسیری را داشته باشد و دچار اوردوز نشود.
البته باید به خاطر داشت که اگر فردی مبتلا به تپش قلب یا سایر مشکلات قلبی تشخیص داده شود، مصرف زیاد قهوه ممکن است برای او همراه با مخاطرات جدی باشد. در صورت ابتلا به سرطان ریه نیز مصرف قهوه ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
در چنین مواردی، تا زمانی که با پزشک مشورت نشده، هرگز نباید به قهوه نزدیک شد. قابل توجه است اگر منع مصرف قهوه برای فرد وجود نداشته باشد، باز هم باید از مصرف خامه و شکر همراه با قهوه صرفنظر شود. از آنجایی که افراد مبتلا به بیماری کبد چرب، اغلب با مشکلاتی مانند دیابت و چاقی نیز دست و پنجه نرم میکنند، مهم است که چربی و شکر اضافی را به هیچ عنوان به قهوه خود اضافه نکرده و به یاد داشته باشند که بهترین و موثرترین قهوه برای آنان قهوه تلخ است.
بهترین و موثرترین قهوه برای افراد مبتلا به کبد چرب، قهوه سیاه است.
فواید مصرف قهوه
همانگونه که اشاره شد، قهوه تاثیرات شگفتانگیزی دارد. یک مطالعه نشان داد که نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه در روز، مانع از ابتلا به زخم و سرطان کبد در افرادی با زمینههای اختلالات کبدی میشود. تحقیقات دیگر نشان میدهند که هر چه افراد قهوه بیشتری بنوشند، خطر مرگ ناشی از بیماریهای مزمن کبدی نیز کمتر میشود.
نوشیدن یک فنجان قهوه در روز با کاهش 15 درصدی خطر ابتلا به سرطان کبد همراه است، در حالی که نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز به میزان 71 درصد، این خطر را کاهش میدهد. علاوه بر این، مصرف قهوه با کاهش سفتی کبد مرتبط است (معیار ارزیابی فیبروز و تشکیل بافت اسکار در کبد) که به نوبه خود منجر به کاهش آسیب کبدی میشود.
همچنین، پلی فنولها و فیتوکمیکالهای آنتی اکسیدانی موجود در قهوه، در چندین مطالعه خواص ضدسرطانی از خود نشان دادهاند و تصور میشود که به همین دلیل میتوانند به کاهش التهاباتی که مسئول برخی از تومورها از جمله تومورهای کبدی است، کمک کنند. به علاوه، دانشمندان متوجه شدهاند که یک رابطه معکوس بین نوشیدن قهوه و سطح خون آنزیمهای کبدی وجود دارد. افزایش سطح آنزیمهای کبدی معمولاً منعکسکننده التهاب و آسیب به کبد است و هر چه افراد قهوه بیشتری بنوشند، سطح آنزیمهایشان پایینتر میآید.
در کنار این محاسن، کافئین و به ویژه متابولیت اصلی آن پاراکسانتین، میتواند فیبروز کبد و سیروز مرتبط با الکل و سرطان کبد را سرکوب کند. با این حال، برخی از مطالعات اپیدمیولوژیک نتایج مشابه را در چای نشان ندادهاند که همین امر گویای این مطلب است که مکانیسم اثر قهوه ممکن است تنها به کافئین محدود نباشد و سایر ترکیبات موجود در قهوه نیز ممکن است در این امر دخیل باشند.
اعتقاد بر این است که ترکیبات کاهوئول و کافستول (ترکیبات روغنی موجود در قهوه) نیز دارای خواص ضدسرطانی هستند که میتواند مسئول کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد باشد.
اسیدهای کلروژنیک و کافئیک نیز دو فنل گیاهی موجود در قهوه هستند که خواص ضد ویروسی دارند و میتوانند از تکثیر ویروس هپاتیت B جلوگیری کنند. علاوه بر این، مطالعات تجربی نشان میدهد که مصرف قهوه باعث کاهش تجمع چربی و رسوبات کلاژن در کبد میشود. با تمام این تفاسیر، علیرغم تمام فواید قهوه برای کبد، باید توجه داشت که اهمیت ، ورزش و فعالیت جسمانی و حفظ وزن و تناسب اندام در کاهش ابتلا به بیماریهای کبدی نیز هرگز نباید نادیده گرفته شود.
آنچه در مقاله قهوه و کبد آموختیم:
ارتباط بین قهوه و کبد، ارتباطی مثبت و سرشار از سلامت است. مصرف کافه موکا دکتر بیز ارتباط معکوس با فعالیت آنزیمهای کبدی دارد. کافئین موجود در قهوه، با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی، از جمله سرطان کبد، هپاتیت، فیبروز و سیروز، میتواند به عملکرد درست این اندام مهم بدن کمک شایان توجهی کند.
منبع:
این مطالب را از دست ندهید …